Pobjednik kružne trke u Istočnom Sarajevu Italijan Enriko Salvador

Izvor: SrpskaInfo

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: SrpskaInfo/M.R.

Pobjednik 59. biciklističke „Trke kroz Srbiju“, u dijelu koji je vožen kroz Istočno Sarajevo, a u kojoj se takmičilo 150 biciklista iz tridesetak zemalja je Italijan Enriko Salvador.

Odmah iza njega bili su Italijan Mateo Pegoraro, nosilac srebrnog odličja, i Kazahstanac Aleksandar Ovsjenikov, nosilac bronzanog odličja.

Sponzori su obezbijedili takmičarske majice za najbolje. Dobitnik bijele majice je Mateo Pegoraro, plave Moran Vemulen, crvene Aleksandar Semenov. Dobitnik zute majice je pobjednik Enriko Salvador, koji je majicu sa svojim aliasom u znak zahvalnosti dao gradonačelniku Istočnog Sarajeva Nenadu Vukoviću.

Vuković je istakao da je cilj Grada bio da pokaže sposobnost za organizovanje ovako velikog događaja.

– Sve je prošlo bezbjedno, ruta je bila izvanredno obezbjeđena, čemu se zahvaljujem Ministarstvu unutrašnjih poslova, a svakako je ovo prilika da čestitamo pobjednicima prve etape – rekao je Vuković.

Zamjenik ministra porodice, omladine i sporta Dragan Jaćimović čestitao je pobjednicima trke ali i gradonačelniku i građanima Istočnog Sarajeva na organizaciji ovog događaja.

– Mislim da je danas pobijedio biciklizam, sport, promocija Istočnog Sarajeva, Srbije, promocija mladosti i to je ono na čemu se treba raditi – naglasio je Jaćimović.

Trka, koja traje do petka, 2. avgusta, voziće se od Istočnog Novog Sarajeva, preko Jahorine, Pala, Priboja, Zlatibora, Čajetine, Mionice i Beograda do Požarevca.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider