Pavlovac-Jahorina: Idejno rješenje gondole (VIDEO)

Izvor: MarvelDoo/redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 years u

Istočno Sarajevo

Idejno rješenje gondole “Sarajevo-Jahorina” obuhvata oko 13km trase, koja Vas vodi kroz neodoljive prirodne sadržaje. Tokom vožnje u najsavremenije opremljenim “kapsulama” mozete uzivati u panorami Istočnog Sarajeva i Sarajeva i pogledu na netaknutu prirodu okolnih planinskih predjela.

Planirana polazna stanica gondole je Pavlovac, udaljen svega 4km od sarajevskog aerodroma. Pored ove, planirane su još 3 međustanice (Kršava, Pavlovac 1, Mala Dvorišta), prije nego dodjete do krajnjeg odredišta – olimpijske ljepotice Jahorine.

Idejni, ekološki projekat “Gondola Sarajevo – Jahorina” mogao bi biti turistički projekat budućnosti za razvoj ove regije. Gondola bi omogućila prevoz 2000 putnika na sat, čime bi olimpijska ljepotica, bez vozila i parkinga postala omiljena turistička destinacija tokom cijele godine.

  1. Čuj,gondola.Bolje je napravite bolnicu.Onakva bolnica nije bila ni u doba inkvizicije.

  2. Ova ideja prevazilazi mogućnost finansiranja sto puta ,a isplativost ovoga projekta se obezbjeđuje nakon petsto godina eksplatacije. Samo ilustratvan primjer je da svi liftovi Jahorine ne mogu da odvoje sredstva za amortizaciju u sezoni koja se ocijeni kao dobra.Kanton Sarajevo se desetak godina muči da obezbijedi sredstva za trebevićku žičaru , koja je bar deset puta jeftiniji projekat, a ima budžet sto puta veći od IS.

  3. Odlicna zamisao I odlicna ideja sa medju stanicama ozivela bi sva sela na toj regiji I razvio bi se seoski turizam sve pohvale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider