Paljanski volonteri podijelili više od hiljadu maski najugroženijima

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 months u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Ilustracija

Volonteri u Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Pale obišli su više od 60 porodica na području opštine i podijelili oko hiljadu maski najugroženijim u novonastaloj situaciji u vezi sa virusom korona, izjavila je volonter Olja Lasica.

Ona je istakla da je uloga volontera jako bitna i nosi veliku odgovornost.

Radnik sam Crvenog krsta, a volonter četiri godine. Ono što je naš posao jeste dostavljanje hrane starijim licima, uzimanje recepata i dizanje lijekova. Takođe, tu smo za naše sugrađane ako ih treba odvesti do banke – rekla je Lasica Srni.

Prema njenim riječima, volonteri Crvenog krsta maksimalno vode računa da budu zaštićeni, uvijek nose rukavice, maske i vrši se stalna dezinfekcija.

Zaista sam srećna što sam dio tima paljanskog Crvenog krsta, što nesebično i zajedno pomažemo drugima. Mislim da radim jedan od najljepših poslova. Svaki posao je težak i moram naglasiti da zaista radimo mnogo. Na kraju dana smo zadovoljni i ispunjeni jer znamo da smo nekome pomogli – navela je Lasica.

Ona je istakla da su najstariji sugrađani presrećni kada ugledaju volontere jer tako znaju da nisu sami, a njihove riječi podrške su vjetar u leđa da i dalje nastave svoj humanitarni rad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider