Pale: U klupama 201 prvačić

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 mjesec u

Istočno Sarajevo

Na području opštine Pale u tri osnovne škole prijavljeno je 201 dijete za upis u prve razrede u školskoj 2020/2021. godini.

Škole su vršile upis učenika elektronskim putem u skladu sa preporukama Republičkog štaba za vanredne situacije i Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Direktor Osnovne škole “Pale” Aleksandar Rajić rekao je Srni da je u ovoj školi upisano 117 prvačića i da će biti formirano pet odjeljenja.

“Roditelji su djecu za upis prijavljivali telefonom i elektronskim putem. Kada su propisane mjere ublažene u vezi sa virusom korona, počeli smo da vršimo upis u pojedinačnim terminima, tačnije po sedmoro do osmoro djece dnevno”, naveo je Rajić.

On je ukazao da je sve rađeno u skladu sa preporukama resornog ministarstva, kao i Insituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te da su dezinfikovane sve površine i poštovana fizička distanca.

Direktor Osnovne škole “Srbija” na Palama Sanja Marković izjavila je da je u školu upisano 68 prvačića, od kojih tri pripadaju područnom odjeljenju u Podgrabu.

Markovićeva dodaje da je 31. maja okončan prvi upisni rok, te da postoji mogućnost upisa novih učenika u drugom, avgustovskom roku.

Direktor Osnovne škole “Mokro” Radmila Veselinović navela je da je u prvom roku upisano 16 prvačića, od kojih po dvoje djece u područnim odjeljenjima na Hreši i Kadinom Selu.

Veselinovićeva je istakla da broj upisane djece u ovu ustanovu svake godine opada zbog odliva stanovništva, ali da je ove godine, ipak, ispunjen uslov za upis jednog odjeljenja.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider