Pale: U akciji dobrovoljnog darivanja krvi prikupljeno 20 doza tečnosti koja život znači

Izvor: redakcija/M.Medić

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Istočno Sarajevo

U organizaciji Mladih Socijaldemokrata OO Pale danas je u Domu zdravlja Pale organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi, u okviru koje je prikupljeno 20 doza ove dragocjene tečnosti.

Predsjednik MSD-a OO Pale Teodor Savić kaže da Mladi Socijaldemokrati tradicionalno svake godine organizuju različite društveno korisne akcije.

„Ovaj put smo se odlučili da organizujemo akciju dobrovoljnog daralaštva krvi, posebno zbog toga što postoji podatak da se svake godine sve više smanjuje broj dobrovoljnih davalaca krvi kako u Republici Srpskoj, tako i u BiH“, istakao je Savić.

On je naglasio da su zalihe krvi uvijek potrebne stanovništvu koje živi na našem području, te da iz tog razloga MSD-a žele da afirmišu omladinu da se u što većem broju uključi u ovakve akcije.

„Samim darivanjem krvi mi spašavamo živote drugih ljudi, jer jednom dozom krvi mogu da se spase životi 3 lica“, naglašava Savić.

Savić se zahvalio Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Pale, Odjeljenu za transfuziologiju bolnice Istočno Sarajevo, te menadžmentu Doma zdravlja Pale koji su omogućili da današnja akcija prođe u najboljem redu.

On je istakao da MSD u budućem periodu imaju u planu da organizuju veliku akciju dobrovoljnog darivanja krvi na republičkom nivou.

„Pokušaćemo da na jedan efikasan način afirmišemo davalaštvo krvi. Samim ti, pozvaćemo i političke ogranke drugih staranaka da se zajedno sa nama uključe u aktivnosti. Smatram da će to biti akcija koja će odskočiti od svih dosadašnjih akcija“, rekao je Savić.

On je izrazio nadu da će na taj način uspjeti da afirmišu dobrovoljno darivanje krvi i da će obezbjediti potrebne doze krvi za ljetnji period, jer je u tom periodu najviše potrebna ova dragocjena tečnost koja život znači.

 

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider