Pale: Radovi na sanaciji tunela “Kalovita brda” teku planiranom dinamikom

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Istočno Sarajevo

Načelnik opštine Pale Boško Jugović i direktor “Romanijaputeva” Sokolac Mirko Pandurević posjetili su danas gradilište na sanaciji tunela “Kalovita brda”, ukupne vrijednosti oko 1,5 miliona KM, gdje su dobili uvjeravanje da bi posao mogao biti završen i prije roka.

Rukovodilac gradilišta Stevan Batinić izjavio je novinarima da radovi na sanaciji tunela teku planiranom dinamikom.

“Ovaj posao smo shvatili ozbiljno i angažovali svu neophodnu snagu, tehniku, opremu i sredstva. Sa punom odgovornošću možemo tvrditi da neće biti probijanja roka, a potrudićemo se da taj rok skratimo”, rekao je Batinić.

On je istakao da će nastojati da radovi budu završeni prije roka zbog važnost ovog putnog pravca, kao i početka zimske sezone.

Direktor “Romanijaputeva” Sokolac Mirko Pandurević rekao je da se posao organizuje u dvije smijene, te da se nada neće biti nekih drugih problema i da će radovi biti završeni i prije roka.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović uvjerio se da radovi teku i da nema odstupanja u odnosu na projektovane veličine i zamolio građane za strpljenje kada je riječ o alternativnom pravcu preko Kalovitih brda, naročito zbog kamionskog saobraćaja.

On je dodao da je sa izvođačem radova dogovoreno da redovno održavaju tu dionicu puta i da saniraju povremeno oštećenja kako bi put bio maksimalno prohodan.

Jugović je naglasio da je svima u interesu da se sanacija završi prije zime, te da je dobio obećanje od izvođača da će tako i biti.

Sanacija tunela “Kalovita brda” na ulazu u Pale, koju finansira Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske” počela je 4. septembra, a završetak gradnje očekuje se u roku od tri mjeseca.

  1. Kada ce se poceti raditi najavljeni kruzni tokovi u Lukavici, nadam se samo ne iduce godine pred izbore.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider