Pale: Opštinska uprava zadovoljna urađenim između dvije slave

Izvor: Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Arhiva

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je da je urađeno mnogo od prošlogodišnje slave opštine – Uspenja Presvete Bogorodice, kada je riječ o infrastrukturnim objektima, a da će u narednom periodu biti sprovedena tenderska procedura za izgradnju muzeja Republike Srpske, za šta je Vlada obezbijedila pola miliona KM.

On je rekao Srni da je između dvije slave završena rekonstrukcija i asfaltiranje velikog broja puteva, među kojima je najznačajnija rekonstrukcija Romanijske ulice, kao i ulica Nikole Tesle i Milana Simovića.

“Mnogo je urađeno, a imamo ugovorenih još sedam ulica i u toku je tender za novih devet infrastrukturnih objekata”, naglasio je Jugović i dodao da je Opštinska uprava zadovoljna urađenim, ali da uvijek može više.

On je naveo da je u pripremi i izrada idejnog rješenja centralnog parka koji će biti ponos Pala.

“Zajedno sa muzejom, očekujemo izgradnju još jednog objekta studentskog doma gdje će biti smještena biblioteka i prateći sadržaji koje sada ne postoje”, rekao je Jugović i dodao da je i dalje aktuelno rješavanje pitanja izmiještanja Toplane.

On je istakao da Opštinska uprava pomaže i boračku populaciju, penzionere, redovno dodjeljuje učeničke i studentske stipendije, te da je za podsticaj privredi i poljoprivredi u budžetu planirano 150.000 KM.

Jugović je istakao da je i ove godine, povodom Dana i slave opštine – Uspenja Presvete Bogorodice, pripremljen raznovrstan sportski, kulturni i muzički program.

On je naveo da Gospojinske svečanosti počinju sutra izložbom fotografija “Pale – nekad i sada” autora Mileta Rajića, penzionisanog foto-reportera Novinske agencije Republike Srpske – SRNA, koja će biti otvorena u Kulturnom centru u 19.00 časova.

U petak, 23. avgusta, planirano je otvaranje košarkaškog turnira “Pale 2019”, u subotu, 24. avgusta Studentsko pozorište će u Kulturnom centru odigrati predstavu “Sam sam večeras”, a u nedjelju, 25. avgusta, u 17.00 časova će početi Ski-roler kup “Pale 2019” u Ulici Nikole Tesle.

Jugović je rekao da će u ponedjeljak, 26. avgusta, u 19.00 časova u Kulturnom centru biti održana svečana akademija i sjednica Skupštine opštine, a na Studentskom trgu u 21.00 čas biće održan koncert grupe “Regina”.

On je naglasio da je u utorak, 27. avgusta, u 19.30 časova planirana svečana akademija povodom 800 godina Srpske pravoslavne crkve, a organizatori su Mitropolija dabrobosanska, opština Pale i Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Jugović je naveo da će obilježavanje Dana opštine i krsne slave u srijedu, 28. avgusta, početi liturgijuom u 9.00 časova u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, potom će uslijediti litija i defile ulicama Pala, nakon toga polaganje vijenaca na centralnom spomen-obilježju, te lomljenje slavskog kolača i ručak u salonu “Stanišić” u 12.00 časova.

U 18.00 časova planirano je otvaranje Memorijalnog košarkaškog turnira “Bogdan Boća Lučić” na sportskim terenima “Stanica Pale”, u četvrtak, 29. avgusta, na Jahorini počinje “Piksi kup”, a u petak, 30. avgusta, u 19.00 časova koncert Kulturno-umjetničkog društva “Mladost”.

Gospojinske svečanosti biće završene Memorijalnim turnirom u ženskoj odbojci “Veselinka Slijepčević Obradović” u Sportsko-poslovnom centru “Peki”.

“Mislim da ćemo svi zajedno učestvovati i pokazati da Pale spadaju u red razvijenih opština i da za vrijeme Gospojinskih svečanosti može pokazati šta je to urađeno između dvije slave”, naglasio je Jugović.

Jugović je svim građanima Pala čestitao slavu i poželio mnogo dobrog zdravlja i uspjeha, poručivši da će Opštinska uprava i dalje biti na usluzi svim građanima.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider