Pale: DEMOS se oglasio povodom stanja u “Vodovodu i kanalizaciji”

Izvor: redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 11 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: arhiva

Opštinski odbor Demokratskog saveza – DEMOS Pale najoštrije osuđuje posljednje javne istupe odbornika Srpske demokratske stranke u Skupštini opštine Pale u vezi održavanja tematske sjednice skupštine, poslovanja preduzeća „ Vodovod i kanalizacija“ a.d. Pale i nastavka isporuke vode sa jahorinskih vrela Kantonu Sarajevo.

Posljednjih nekoliko mjeseci svjedoci smo orkestriranih napada kadrova ove političke partije na upravu preduzeća “Vodovod i kanalizacija“ a.d. Pale i rukovodstvo naše opštine. Sve ovo vrijeme kadrovi SDS-a u javnosti iznose paušalne informacije o poskupljenju vode, nelikvidnosti preduzeća, nemogućnosti isplate plata i otpuštanju radnika ovog preduzeća, a sve u cilju uznemiravanja javnosti natačnim i neprovjrenim informacijama.

Uprava preduzeća je još u martu demantovala iznesene neistine, upoznavši javnost i građane da preduzeće uspješno posluje i da sve svoje obaveze izmiruje na vrijeme-kako prema radnicima, tako i prema državi i dobavljačima. Ipak, politički napadi SDS-a se ni nakon toga nisu zaustavili, a sve u cilju jeftine diskreditacije uprave ovog preduzeća koje je od vitalnog značaja za naše sugrađane.

Kadrovi Srpske demokratske stranke u svojim istupima uporno iznose neistinite insinuacije da građani Pala plaćaju skuplju vodu od građana Sarajeva, dobro znajući da je cijena koju navode veleprodajna cijena za sarajevsko preduzeće, koje je nejveći kupac paljanske vode za piće. Maloprodajna cijena koju građani Sarajeva plaćaju za vodu sa Jahorinskih vrela 30% je veća od cijene koju građani Pala izdvajaju, što jako dobro znaju u Srpskoj demokratskoj stranci. Isto tako znaju da je cijena vode na Palama niža u odnosu na cijne u drugim opštinama Sarajevsko-romanijske regije.

Posljednji istupi Srpske demokratske stranke jeftini su pokušaji diskreditacije rukovodstva uspješnog preduzeća i opštinski odbor Demokratskog saveza-Demos Pale apeluje na kolege iz ove stranke da prestanu sa obmanjivanjem javnosti i bespotrebnim sijanjem straha među sugrađanima.

Preduzeće „ Vodovod i kanalizacija“ a.d. Pale primjer je uspješnog i domaćinskog poslovanja, o čemu govore kako kvalitet usluge, tako i investiciona ulaganja realizovana u proteklom periodu. Ovakva praksa biće nastavljena i u budućnosti, jer će uprava preduzeća, na čelu sa direktorom Dejanom Kojićem, u saradnji sa opštinom Pale i načelnikom Boškom Jugovićem nastaviti odgovorno raditi svoj posao i omogućiti potpunu stabilnost ovog preduzeća.

  1. Zadnji računi za vodu su u prosjeku veći za 10 km nego prošli i voda je već poskupila,o čemu pričamo.Nisam simpatizer niti jedne stranke već sam simpatizer svog budžeta.U cijeloj zgradi su računi za vodu došli veći,slučajno?

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider