Ovako izgleda kabinet Radovana Karadžića u Palama

Izvor: ATV

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 month u

Istočno Sarajevo

Netaknuta već četvrt vijeka, skrivena iza zidova nekadašnjeg giganta “Famosa” na Palama, nalazi se kancelarija prvog predsjednika Republike Srpske, Radovana Karadžića. Kamere ATV-a su ušle u prostorije koje je Karadžić koristio od ’94. do ’96. godine, a koje su do danas pod ključem. Milovan Cicko Bjelica, jedan od najbližih Karadžićevih saradnika tokom ratnih godina, prisjeća se tih dana.

Kada je preselio u ovaj kabinet, intenzivirani su bili pregovori, razgovori sa predstavnicima međunarodne zajednice, pa su dolazili naši prijatelji iz Srbije i Crne Gore. 01.19.-01.28. dolazili su crkveni velikodostojnici, patrijarh Pavle, episkop Irinej Bulović – kaže Milovan Bjelica, načelnik Opštine Sokolac.

Osim podebelog sloja prašine, koji odaje godine, zub vremena nije pretjerano naškodio većini stvari u kabinetu. Tu je stari radio, još prikopčan telefon, razne plakete, dok sve sa zida posmatra ikona Bijelog anđela – poklon Požege Palama za Vidovdan ’93. Može se naći i boca vinjaka, sa spremnim čašama. U sefu, koji je neko pokušao da obije – nalaze se uglavnom knjige. Načelnik Pala kaže da se čuvanjem ovog kabineta, njeguje istoriju stvaranja Srpske.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider