Otvorena “Zima u Istočnom Novom Sarajevu”

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: fb

Manifestacija “Zima u Istočnom Novom Sarajevu” sinoć je svečano otvorena, a posjetioci će moći da uživaju u mnoštvu kulturno-zabavnih sadržaja, kao i u raznovrsnoj prodajnoj i izložbenoj ponudi.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić izjavio je novinarima da će narednih dana u okviru manifestacije sa radom početi zimski pab, klizalište, luna-park, kao i igraonica za djecu.

“Ovo je druga godina od kada se organizuje Zima u Istočnom Sarajevu koja će sigurno biti bolja od prve, jer smo pripremili mnogo različitih sadržaja. Očekujemo da ova manifestacija postane tradicionalna. Iako je hladno, građani su prisutni i zainteresovani za sadržaje”, istakao je Ćosić.

Cilj manifestacije je promocija turističkih, ugostiteljskih, kulturnih i zabavnih potencijala opštine Istočno Novo Sarajevo, a svoje proizvode predstaviće 15 izlagača.

Predsjednik Udruženja “Zlatne ruke” Biljana Njegovanović istakla je da ovo udruženje ima raznovrsnu ponudu – od ručnih rukotvorina, nakita, do domaćih likera, džemova, ajvara i salata te da su cijene proizvoda prihvatljive. 

Foto: Srna

Najmlađi sugrađani sinoć su se družili sa Svetim Nikolom, a danas će u 12.00 časova, povodom Nikoljdana biti upriličena podjela prigodnih poklona mališanima.

U četvrtak, 27. decembra, u 12.00 časova Deda Mraz će najmlađim sugrađanima podijeliti novogodišnje paketiće.

U okviru manifestacije, na Badnji dan, 6. januara, od 17.00 časova biće organizovano kićenje badnjaka.

Povodom proslave Dana Republike Srpske, 9. januara u 20.00 časova predviđen je koncert pjevačice Ane Bekute.

U nedjelju, 13. januara, pravoslavna Nova godina biće dočekana uz koncert grupe “Legende”, čiji je nastup zakazan za 22.00 časa, a ponoć biće upriličen raskošan vatromet.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider