Optuženi za ubistvo Miroslava Lazarevića uhapšen u gaćama

Izvor: glassrpske.com

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Istočno Sarajevo

Policajac Elvir Džuho iz Sarajeva kazao je u banjalučkom Okružnom sudu da je nakon paljenja džipa uhapsio Sašu Vidovića (35), koji je bio u gaćama boksericama.

Džuho je svjedočio u nastavku suđenja Vidoviću i Aleksandru Bulatoviću (31) iz Istočne Ilidže, koji su optuženi za ubistvo Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu. Prema optužnici, oni su tokom zločina koristili džip BMW Dž5 koji su zapalili u Aleji lipa u Sarajevu.

– Bio sam na dužnosti u patroli 16. oktobra lani kada smo obaviješteni da gori automobil u ulici Aleja lipa i da dva lica bježe prema Čengić vili. Ubrzo smo preko radio-veze čuli da su kolege uhapsile jednog, a drugi bježi prema toplanama u naselju – rekao je Džuho.

Dodao je da su se tad uputili u pravcu toplana, gdje je u ulici Nedima Filipovića pred njihovo službeno vozilo iskočio muškarac u gaćama i s jaknom na sebi.

– Izašli smo iz vozila i on je krenuo da bježi. Trčali smo za njim i vikali “policija, stani”. Nakon drugog upozorenja on je stao i uhapsio sam ga. Kod njega sam našao ličnu kartu na ime Saša Vidović. Pitao sam ga gdje su mu hlače, a on je rekao da je tako došao iz Bijeljine. Kasnije je u kontejneru pronađena nagorjela trenerka koju je on odbacio i u njoj je bilo 500 evra i 50 KM – rekao je Džuho.

Vidović je istakao da je na sebi imao šorts, ali je svjedok istakao da su u pitanju gaće bokserice.

Juče su saslušane i majka i kćerka Sanela i Ajla Anadi Otajagić iz Sarajeva, koje su izjavile da su 16. oktobra lani vidjele dva muškarca kako bježe nakon što je zapaljen džip u Aleji lipa. Obje tvrde da nisu vidjele lica tih muškaraca.

Optužnica tereti Vidovića i Bulatovića da su organizovali ubistvo Lazarevića 16. oktobra prošle godine u Beogradskoj ulici. Kada je on automobilom “golf 7” usporio kod ležećeg policajca, na njega su iz automatske puške ispalili 24 hica i usmrtili ga. Nakon toga pobjegli su prema Sarajevu, gdje su u blizini stambene zgrade zapalili ukradeni BMW X5 kojim su pobjegli.

Zahvalnost

Tokom ispitivanja svjedoka pomoćnik republičkog tužioca Darko Josipović je svojoj nadređenoj Dragici Glušac u jednom momentu sugerisao šta da pita. Nakon njegove sugestije ona je postavila dodatno pitanje svjedoku i zahvalila kolegi rekavši: “Hvala saradniku što mi sugeriše, to je njegov posao.” Josipović je svojoj nadređenoj sugerisao i na ročištu dan ranije, ali je između njih došlo do “varnica”, pa je saradnik vidno iznerviran ispravljao njene navode.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider