Opštini Istočni Stari Grad dodijeljena sredstva za izgradnju cestovne infrastrukture

Izvor: opstinaisg.net

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 years u

Istočno Sarajevo

Ministar Ismir Jusko, u ime Ministarstva komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine, a na osnovu Odluke Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, u periodu od 12. do 14. septembra u Sarajevu potpisao je sporazume o prenosu sredstava kapitalnog granta namijenjenih za finansiranje pripreme i izgradnje putne infrastrukture.

Potpisani su sporazumi sa opštinom Istočni Stari Grad i drugim opštinama iz cijele Bosne i Hercegovine kao i gradom Bijeljina u ukupnom iznosu od 2.110.000,00 KM.

Načelnik Opšine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović potpisao je navedeni Sporazum kojim su ovoj opštini dodijeljena sredstava u iznosu od 450.000 KM za rekonstrukciju dijela regionalne ceste R446(650) RS/FBiH (Vraca2) Zlatište do granice RS/FBiH (Knjeginjac).

Dodijeljena sredstva su kao što je navedeno namijenjena za izgradnju infrastrukture koja je jedan od prioriteta razvoja Opštine Istočni Stari Grad koji će za sobom povući i unaprijeđenje i poboljšanje uslova za dalji privredni razvoj, naročito turizam koji je okosnica razvoja Opštine Istočni Stari Grad.

Ministarstvo je na ovaj način još jednom iskazalo svoju podršku izgradnji putne infrastrukture bh. opšina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider