Operacija grudnog koša poslije petogodišnje pauze u bolnici “Srbija”

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Arhiva

Torakalni hirurzi Vlado Cvijanović i Nenad Ždrale, te anesteziolog Stoja Erić uspješno su u Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu izvršili operaciju grudnog koša, nakon pet godina pauze.

Ždrale je izjavio da se pacijent postoperativno osjeće dobro i da je sve proteklo bez komplikacija, te da će biti zadržan nokoliko dana u Jedinici intenzivnog liječenja, saopšteno je iz Bolnice “Srbija”.

Erićeva je navela da oporavak operisanog pacijenta ide predviđenim tokom i bez komplikacija.

Direktor ove zdravstvene ustanove Nebojša Šešlija rekao je da je zadovoljan i srećan što se u Bolnici “Srbija” ponovo rade operacije na grudnom košu i što će po tome biti prepoznatljivi u zdravstvenom sistemu Republike Srpske.

“Usluge koje će biti dostupne našim pacijentima dolaskom poznatog stručnjaka /Cvijanovića/ najvećim dijelom biće tercijarnog nivoa, iako smo mi bolnica sekundarnog nivoa”, naglasio je Šešlija.

Doktor Vlado Cvijanović zaposlen je na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu od 1994. godine, gdje je napredovao u stručnom i naučnom radu, a znanje je sticao širom evropskih klinika gdje se radi najbolja torakalna hirurgija, navodi se u saopštenju.

Od 2001. godine angažovan je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na kojem je prešao put od asistenta do redovnog profesora na Katedri za hirurgiju.

Redovan je član velikog broja domaćih i stranih stručnih udruženja. Autor je i koautor više naučnih, stručnih radova i knjiga.

Od 2007. godine profesor Cvijanović pokrenuo je i osnovao tim za video-asistiranu torakoskopsku hirurgiju /VATS/ koja je danas zlatni standard.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider