Omladinska organizacija “Sokolac” danas čistila svoj grad

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: citajfilter.com

Članovi Omladinske organizacije “Sokolac” u današnjoj akciji čišćenja prikupili su sav otpad na zelenoj površini kod Sportske dvorane “Limenka”, očistili i oprali kompletan plato kod ovog objekta, te uredili košarkaško igralište i označili teren za nožni tenis.

Predsjednik Skupštine ove organizacije Marko Muharemović rekao je Srni da su tokom proljećnog uređenja od nagomilanog smeća očistili i prostor ranije stočne pijace na Đurkovića brdu, te zasadili 13 sadnica bijelog jasena na više lokacija u gradskom naselju.

Učestvovalo je oko 70 lica koja su svako na svoj način doprinijela da naš grad izgleda ljepše, posebno u blizni Sportske dvorane Limenka– naveo je Muharemović.

On je naglasio da su u akciji čišćenja, čiji je slogan “Pokupi smeće, ne budi smeće”, pomogli sokolačko Šumsko gazdinstvo “Romanija”, opština Sokolac, Javno komunalno preduzeće “Sokolac”, sportski kubovi i volonteri koji su se odazvali pozivu omladine da učestvuju o ovoj aktivnosti.

Akcija je bila uspješna i drago nam je da svojim djelovanjem i radom podstičemo i druge organizacije i kompletno stanovništvo da doprinesu uređenju grada – istakao je Muharemović.

Prema njegovim riječima, današnja akcija uređenja naselja je dio projekta Omladinske organizacije opštine Sokolac pod nazivom “Eko izazov”.

Cilj ovog projekta jeste da bude uređena jedna lokacija i nađeno trajno rješenje za odlaganje prikupljenog otpada.

Omladinska organizacija “Sokolac” počela je svoje aktivnosti u decembru 2020. i do sada su organizovali nekoliko veoma zapaženih kulturno-zabavnih manifestacija koje su bile veoma posjećene.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2