Održana prva radionica „Degustacija vina i rakije“

Izvor: Fb Opstina Istocni Stari Grad

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Fb Opstina Istocni Stari Grad

Gazdinstvo „Gavrilović“ na Vučijoj Luci bilo je domaćin kursa za „Degustaciju vina i rakije“ , gdje su prisustvovali eminentni stručnjaci i profesori sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, predstavnici UN za razvoj agrarnog turizma, načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović i direktor Fondacije za privredu i ruralni razvoj Istočni Stari Grad Aleksandar Gavrilović.

Na pomenutom gazdinstvu se nalazi jedna od najmodernijih destilerija koja će proizvoditi alkoholna pića koja su karakteristična za ovu regiju, ali i druge proizvode u komercijalne svrhe. Kurs degustacije je okupio oko 30 učesnika, koji su prošli kratku edukaciju od strane profesora vinarstva sa Poljoprivrednog fakulteta u Sarajevu Mileta Blesića i profesorice Nermine Spaho.

Postojanje ovakve destilerije u opštini Istočni Stari Grad je od velikog značaja jer doprinosi razvoju privrede lokalne zajednice, koja ulaže mnogo truda u razvoj realnog sektora pokušavajući da iskoristi potencijale i prirodne resurse ovog kraja.

„Sigurno da je teško biti prvi i pokretač pozitivnih dešavanja u današnjim ekonomskim kretanjima, ali smo izuzetno ponosni što dajemo primjer i mnogo razvijenim lokalnim zajednicama kako je moguće od ničega napraviti nešto. Opština Istočni Stari Grad i njeno rukovodstvo na čelu sa mnom uvijek pruža podršku, u skladu sa svojim mogućnostima, kvalitetnim idejama i onima koji se trude da ovu lokalnu zajednicu učine boljom “, rekao je načelnik Gašanović.

Ovakvi događaji su važni i za razvoj turizma i turističke ponude, povezivanje ljudi i promociju opštine Istočni Stari Grad. Učesnici su se zahvalili na gostoprimstvu i podršci načelnika Gašanovića u nadi da će ovakvi događaji biti češći i da će okupljati stručnjake iz ove oblasti.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar