Održan sastanak o saradnji između opština Pale i Istočni Stari Grad

Izvor: redakcija/M.Medić

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Istočno Sarajevo

Načelnici opština Pale i Istočni Stari Grad, Boško Jugović i Bojo Gašanović sa saradnicima, održali su danas sastanak posvećen međuopštinskoj saradnji, koja će se odnositi na poboljšanje infrastrukture, vodovoda i komunalnih djelatnosti na području ovih opština.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović se zahvalio načelniku opštine Istočni Stari Grad i dodao da je ovaj sastanak bio pripremljen i ranije, ali da se nije održao zbog drugih obaveza.

„Ovaj sastanak je održan isključivo zbog operativnih stvari između dvije opštine a tiče se i nadolazećeg zimskog perioda. Riječ je o putnoj infrastrukturi, odvozu smeća, vodosnabdjevanju i mnogim drugim stvarima“, rekao je Jugović i naglasio da je između opštine Pale i Istočni Stari Grad duga granica.

„Radi se o dvije opštine koje su srodne po geografiji, tako da moramo da usaglasimo određena pitanja. Pitanja zimskog čišćenja, tako i pitanja vodosnabdjevanja su za razgovor“, kaže Jugović.

On je naglasio da su u prethodnom periodu imali dobru saradnju po pitanju vodosnabdjevanja za područja koja su ugrožena, kao i prilikom gašenja požara, te odvoza smeća.

„Suština je da se iz ovog sastanka izrodi jedan kvalitet koji će stanovnici ovih opština osjetiti, a ne ispaštati“, izjavio je Jugović

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović istakao je da je ovo prvi sastanak sa rukovodstvima ovih opština, te da je saradnja između njih potrebna i mimo okvira koje nalaže zakon o lokalnoj samoupravi.

„Trebamo češće da se sastajemo i razgovaramo iz više razloga, a oni se tiču komunalija, vodovoda, infrastrukture i drugog, kako bi pomogli našim stanovnicima koji žive na rubnim dijelovima opština Istočni Stari Grad i Pale“, istakao je Gašanović.

On kaže da su na današnjem sastanku bili prisutni predstavnici više političkih partija, kao i to da je naglašeno da je tema današnjeg sastanka poslovi između ove dvije opštine, a ne nikako politika.

„Imamo mnogo tema za razgovor, počevši od infrastrukture do putnih komunikacija, jer magistralni, regionalni i dio lokalnih puteva prema Palama prolaze kroz opštinu Istočni Stari Grad, i smatram da bi opština Pale trebala da nam pomogne da te prilaze uredimo kako bi dolazak u Pale bio bezbjedan“, rekao je Gašanović.

Gašanović je rekao da se saradnja ovih opština odnosi i na turizam, jer razvojem Trebevića će se poboljšati turizam i na Jahorini.

„Da bi napravili sponu u turizmu, moramo zajedno da razgovaramo o rekonstrukciji regionalnog puta. Znamo kakvi su odnosi vlasti državne, republičke i lokalne i svi  zajedno trebamo da iskoristimo energiju kako bi došli do rješenja. Ako popravimo put za Trebević, on će sigurno pomoći i razvoju Jahorine“, izjavio je Gašanović i dodao da se vodovodni sistemi opštine Pale nalaze na području Istočnog Starog Grada.

„Razgovarali smo i o snabdjevanju vode na području Sumbulovca, jer mi imamo količine vode koje bi mogle da pomognu vodosnabdjevanju Sumbulovca, jer je tamo ono lošije“, rekao je Gašanović.

On je naveo da je saradnja komunalnih preduzeća opština Pale i Istočni Stari Grad dobra, te da će se u narednom periodu nastojati pronaći bolja rješenja.

 

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider