Od sutra u rodnom listu mjesto rođenja Istočno Sarajevo

Izvor: citajfilter.com

Objavio:

trebevic.net

- prije 5 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: N.N.

Istočno Sarajevo više neće biti grad u kojem nije rođena nijedna beba. Našoj djeci se kao mjesto rođenja do sada upisivao naziv naseljenog mjesta kojem pripada Bolnica „Srbija“, a to je Kasindo, navedeno je na zvaničnoj stranici načelnika opštine Istočna Ilidža Marinka Božovića.

Inicijativom opštinske uprave, koja je pokrenuta još 2012. godine i obnovljena 2017., a koju je podržala Skupština opštine Istočna Ilidža, konačno je donesena Odluka o osnivanju naseljenog mjesta Istočno Sarajevo na području opštine Istočna Ilidža, odnosno dijela naseljenog mjesta Kasindo -objasnio je Božović.

Donesene su odluke o prestanku postojanja naseljenih mjesta Sarajevo dio – Sarajevo Novi grad i Sarajevo dio – Ilidža i odluke o osnivanju naseljenih mjesta Istočna Ilidža, Dobrinja, Kula, Kotorac, Donje Mladice, Vojkovići, Grlica i kao što sam već spomenuo, Istočno Sarajevo – naglasio je Božović.

Odluke su objavljene u Službenom glasniku Republike Srpske broj 55 od 9. 6. 2020. godine i stupaju na snagu 8 dana od dana objavljivanja, tj. stupaju na snagu sutra.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Slider
Slider