Obilježen Dan odbrane Sarajevsko-romanijske regije

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Srna

Dan odbrane Sarajevsko-romanijske regije obilježen je u Palama služenjem parastosa u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice i polaganjem vijenaca na Centralni spomenik poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata.

Vijenac su položili predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, i izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić.

Počast poginulim borcima odali su i položili cvijeće kod spomenika i delegacija Narodne skupštine Srpske, srpski predstavnici u zajedničkim institucijama, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, rukovodstva lokalnih zajednica, predstavnici organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, te Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka.

Više od 4.000 boraca koji su dali život u odbrani ove regije nikada ne smiju biti zaboravljeni, poručio je resorni ministar Duško Milunović.

Srpske jedinice sačuvale su teritoriju u Sarajevsko-romanijskoj oblasti, a potpisivanjem Dejtonskog sporazuma, Srbi su morali da napuste opštine Ilijaš, Vogošća, Grbavica, Ilidža, Rajlovac i Hadžići

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2