Obdaništu “Vratite nam osmijeh” doniran logopedski aparat

Izvor: Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 7 dana u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Arhiva

Agencija za organizovanje događaja “Blek end vajt” iz Istočnog Sarajeva donirala je danas logopedski aparat obdaništu “Vratite nam osmijeh” iz Istočnog Novog Sarajeva vrijedan 1.800 KM, jedini takav na prostoru Sarajevsko-romanijske regije.

Direktor obdaništa Zdenka Marić izjavila je da aparat služi za otklanjanje artikulacijskih poremećaja, ubrzava terapiju i ima veoma visoke rezultate.

Nama je značajan zato što ga nema na regiji Istočnog Sarajeva, čak i šire. Najviše se primjenjuje kod glasovar r, s, z, š, đ, dž, ć, č. Veoma je efikasan i veliku će korist napraviti za djecu sa govornim poteškoćama – istakla je Marićeva, preuzimajući donaciju.

Prema njenim riječima, aparat se može koristiti i kod drugih poremećaja i pomoću njega u obdaništu će moći da pruže vrhunsku uslugu za djecu predškolskog uzrasta, što je veoma značajno za njihov dalji razvoj.

Sa ovim aparatom biće mnogo bolji i brži oporavak djece, tako da je njegov značaj zaista veliki – rekla je Marićeva.

Vlasnica Agencije “Blek end vajt” Zorica Bozalo rekla je da je prije nekoliko mjeseci, u okviru projekta samozapošljavanja koji je realizovao Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, pokrenula Agenciju za organizovanje događaja koja bi trebalo da djeluje na komercijalnim osnovama, ali da joj je želja bila da prva aktivnost ne bude baš komercijalna već humanitarna.

Iz kontakata sa nekim ljudima i Zdenkom Marić došla sam do saznanja o potrebi za nabavkom ovog aparata. Donacija ne bi bila realizovana bez ogromne podrške i pomoći opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, te kolektiva preduzeća Rad i Vodovod iz Istočnog Novog Sarajeva, odnosno njihovih čelnih ljudi, kao i drugih koji su željeli da ostanu anonimni – istakla je Bozalo.

Ona je dodala da je uvjerena da u radu agencije ovo neće ostati jedina humanitarna aktivnost, nego da će ih biti još dosta.

Bozalo je izrazila nadu da će uspješna realizacija ove aktivnosti doprinijeti da u narednom periodu organizuje i komercijalne aktivnosti koje će joj omogućiti da agencija koju je pokrenula postane stabilan i profitabilan posao, čime bi opravdala povjerenje čelnih ljudi Zavoda za zapošljavanje koji su joj dali priliku, uvrstivši je u svoj projekat.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar