Nove stanice u Palama i Vlasenici, za Zvornik veći broj policajaca

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 months u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: SRNA

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i načelnik Pala Boško Јugović potpisali su Sporazum o prenosu vlasništva nad zemljištem u Palama za izgradnju novog sjedišta Policijske uprave Istočno Sarajevo. Nova policijska stanica uskoro i u Vlasenici, a u Zvorniku dogodine veći broj policijskih službenika.

Nova zgrada policijske uprave, površine veće od 5.000 metara kvadratnih, gradiće se u neposrednoj blizini postojeće. Opština Pale je, bez naknade, prenijela je pravo vlasništva nad zemljištem na MUP Republike Srpske, a finasira i izradu projektne dokumentacije za zgradu Policijske uprave, kao i za policijsku stanicu na Јahorini.

Ostaje da u sljedećoj godini obezbijedimo sredstva da bi mogli da počnemo da gradimo – poručio je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Boško Јugović, načelnik opštine Pale, kaže da su u pitanju velike kapitalne investicije.

Izgradnja objekta na Јahorini će koštati pola miliona KM. Iznos za objekat u Palama ne bih govorio. To je veliki objekat, površina preko 5.000 kvadrata, vrijednosti oko pet miliona maraka – poručio je Јugović.

U Sokocu nisu zabilježena teža krivična djela, a bezbjednost je zadovoljavajuća. Na novom objektu policijske stanice u Vlasenici izvode se završni radovi.

Kao načelnik sam dao punu podršku za rad i opremanje stanice – naglasio je Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vlasenica.

Ministar Lukač je je poručio da će ova stanica, kada bude završena, sigurno biti jedna od najboljih u Srpskoj.

U Zvoriku će dogodine biti postavljen video nadzor, a u planu je i izgradnja policijske stanice u naselju Branjevo.

Imajući u vidu da odjeljenje u Kozluku pokriva veliki broj stanovnika, negdje oko 22.000, ukazala se potreba za gradnjom stanice – naglašava Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika.

Lukač je rekao da je na ovo područje novom sistematizacijom potrebno premjestiti veći broj policajaca kroz proširenje postojeće Policijske stanice ili praviti novo stanično odjeljenje.

Zaključeno je da je saradnja lokalnih uprava sa MUP-om Republike Srpske rezultirala poboljšanjem bezbjednosne situacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider