Nešković: Mnogima i dalje pomažemo

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

Istočno Sarajevo

Kolo srpskih sestara “Sveta velikomučenica Tekla” sa Pala okuplja četrdesetak članica koje su i poslije rata nastavile da pomažu ugroženim licima i porodicama poginulih boraca, a angažovane su i na očuvanju srpske tradicije, rekla je Srni predsjednik Kola Ljiljana Nešković.

Neškovićeva je navela da se članice Kola srpskih sestara godinama bore da opstanu, ali da ih je sve manje, kao i da sav posao obavljaju iako nemaju prostora za rad.

Ona je istakla da i danas pomažu onima kojima je pomoć potrebna, te objasnila da svake godina za velike hrišćanske praznike Božić i Vaskrs obilaze i pomažu ugrožene porodice, idu 4. juna na parastos u Žepu da bi odale počast mladim herojima, kao i da se redovno okupljaju za slavu – Svetu velikomučenicu Teklu.

“Kolo je mala kuća u kojoj smo se sabrale kako bismo pomagale onima kojima je to najneophodnije”, naglasila je Neškovićeva i dodala da su članice uglavnom starije koje su tu od osnivanja Kola.

Neškovićeva je napomenula da se članice bave ručnim radom – pletu vunene čarape, kape, rukavice, te da svake godine idu na manifestaciju “Tebi goro Romanijo” kako bi predstavile svoje rukotvorine i nacionalana jela.

Ona je pozvala mlade da im se pridruže u radu i očuvanju srpske tradicije, jer smatra da svako dijete mora i treba da zna svoje korijene.

Kolo srpskih sestara “Sveta velikomučenica Tekla” za svoj humanitarni rad tokom 26 godina postojanja dobilo je brojna priznanja, odlikovanja i zahvalnice, a Neškovićeva je izdvojila Krst milosrđa i Gramatu Srpske pravoslavne crkve.

Neškovićeva je istakla da najveću zahvalnost za opstanak Kola duguje načelniku opštine Pale Bošku Jugović koji im uvijek izađe u susret i pomogne, kao i rukovodstvu grada Istočno Sarajevo.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider