Najmlađi Sokočani dobili novi kutak za igru

Izvor: opstinasokolac.net

Objavio:

trebevic.net

- prije 7 months u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: opstinasokolac.net

U proteklih nekoliko mjeseci na području opštine Sokolac mnogo se radilo na uređenju i čišćenju grada. Pored toga što je u toku priprema za asfaltiranje ulice 9. januar , koja će dati potpuno novi izgled gradskom jezgru, kao i uređenja gradskih površina, spomenika, parkova i ulica i sađenja više vrsta ukrasnog cvijeća, danas je u glavnoj ulici Cara Lazara zahvaljujući rukovodstvu opštine Sokolac postavljeno novo igralište za djecu – mobilijar.

Obzirom da trg u centru grada koji je prije par godina ukrašen fontanom, klupama, drvoredima i cvijećem čini mjesto predaha mnogim našim sugrađanima, a obzirom da je prostor pogodan za boravak djece ukazala se potreba da se za naše najmlađe sugrađane napravi mobilijar, igralište prilagođeno njihovom uzrastu.

Ovo je jedna u nizu aktivnosti koje se sprovode u sklopu akcije „Zajedno za ekološki i čistiji Sokolac“, koji je prije dva mjeseca pokrenula opština Sokolac. Prema riječima načelnika opštine Sokolac, Milovana Bjelice i u narednom periodu nastaviće se sa radovima na uređenju grada.

Nakon normalizacije stanja koje je izazvao virus COVID – 19 , u mjesecu maju krenuli smo sa aktivnostrima na uređenju i čišćenju grada. Iako, Sokolac kao mala lokalna zajednica već ima par igrališta za djecu, ukazala se potreba da u jednom od najljepših djelova grada naši najmlađi sugrađni dobiju novi mali kutak za igru i zabavu. Mi ćemo da nastavimo sa ovakvim aktivnostima, ono što je trenutno u planu, kao jedan od prioriteta, jeste popravka puteva i trotoara u većini gradskih ulica, u kojima se za to ukazala potreba, kao i restauracija spomenika u Parku boraca Romanije. Činimo sve da Sokolac promovišemo u najboljem svjetlu, kao jednu zdravu životnu sredinu – rekao je Bjelica.

Akcija koju je pokrenula opština Sokolac „Zajedno za ekološki i čist Sokolac“, apeluje na građane da se savjesno ponašaju prilikom odlaganja otpada, kao i da svi zajedno doprinesemo čistijem i ljepšem izgledu našeg grada. U sklopu ove akcije u proteklim mjesecima organizovano je više aktivnosti čišćenja određenih djelova naše opštine, u kojima je učestvovao veliki broj sugrađana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider