Najbolji biciklisti iz OŠ “Sveti Sava” Istočno Novo Sarajevo

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Istočno Sarajevo

Na regionalnom kvalifikacionom ispitu biciklista u saobraćaju za učenike osnovnih škola Sarajevsko-romanijske regije na Sokocu ekipno najbolja je bila ekipa Osnovne škole /OŠ/ “Sveti Sava” Istočno Novo Sarajevo.

OŠ “Srbija” Pale zauzela je ekipno drugo mjesto, a OŠ “Sveti Sava”, druga ekipa, iz Istočnog Novog Sarajeva treće mjesto.

“Nastupilo je 12 ekipa sa 48 takmičara, a prvo pojedinačno mjesto zauzeo je Aleksandar Rađenović iz OŠ “Sveti Sava” iz Istočnog Novog Sarajevo”, rekao je Srni sekretar Auto-moto društva Sokolac Dobrivoje Boban Amović.

Drugi je bio Mihajlo Jeftić iz iste škole, a treći Đorđe Kovač iz OŠ “Srbija” Pale u konkurenciji dječaka.

Među djevojčicama najbolja je bila Jovana Jovančić iz OŠ “Sveti Sava” Istočno Novo Sarajevo, druga je bila Ana Borovčanin OŠ “Srbija” Pale, a treća Marija Nogo iz OŠ “Sveti Sava” Istočno Novo Sarajevo.

U plasmanu nastavnika najbolji je bio Slađan Todorović iz OŠ “Sveti Sava” iz Istočnog Novog Sarajeva, Milenko Borovčanin iz škole “Srbija” Pale bio je drugi, a treći Radomir Ristović iz OŠ Sokolac.

Nastavnik Borovčanin kaže da priprema djecu za ovo takmičenje već osam godina i do sada su imali dosta uspjeha, a djeca su kao biciklisti naučila osnove saobraćajne kulture.

Nastavnik Ristović, koji vodi saobraćajnu sekciju već šest godina, kaže da je poenta da se ovo takmičenje omasovi i da djeca nauče što više o bezbjednosti saobraćaja.

Riječ je o tradicionalnom takmičenju koje organizuje Auto-moto savez Republike Srpske i i 48 opštinskih Auto-moto društava.

Najbolje dvije ekipe sa regionalnih učestvuju na Republičkom takmičenju koje će ove godine biti održano u Tesliću.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider