Na svadbi bilo 120 gostiju

Izvor: Redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 mjesec u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Siniša Pašalić/RAS SRBIJA

Policijskoj stanici Istočna Ilidža, dana 09.05.2021. godine prijavljeno je da se u svadbenom salonu u ulici Slavka Leovca, u Istočnoj Ilidži održava privatna proslava na kojoj prisustvuje oko 120 ljudi.

Postupajući po prijavi policijski službenici dolaskom na lice mjesta zatekli su u objektu 27 lica, što je suprotno Zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim vrusom korona u Republici Srpskoj.

O svemu obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme pandemije“.

Nakon dokumentovanja predmeta tužilaštvu biće dostvaljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, protiv vlasnika objekta.

Policijska uprava Istočno Sarajevo poziva građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.

U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS, policijski službenici će preduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2