Na red došao put Lukavica – Pale

Izvor: bn

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 years u

Istočno Sarajevo

“Kao što sam najavio, i što se može vidjeti, ‘Putevi Srpske’ tokom ovogodišnje građevinske sezone su maksimalno angažovani na osavremenjavanju postojećih i izgradnji novih putnih komunikacija širom Republike. Na red je došao i jedan od zahtjevnijih putnih pravaca, Lukavica Pale, odnosno dionica Jasik – Triangla”, kaže Nenad Nešić, direktor ovog javnog preduzeća i dodaje:

“‘Putevi Republike Srpske’ raspisali su danas tender za izvođača radova za rekonstrukciju i rehabilitaciju puta Lukavica – Pale, dionica Jasik – Triangla, dužine 3897,52 m, sa rekonstrukcijom mosta preko rijeke Bistrice. Rekonstrukcijom i rehabilitacijom ove dionice postojeća širina puta od 5 m će se proširiti na ukupno 6,6 m, a postojojeći most preko Bistrice biće proširen na ukupnu širinu od 10,5 m. Vrijednost radova je 3,4 miliona KM, sa uračunatim PDV.”

Nešić ističe da se dionica Jasik – Triangla nalazi na teškom brdsko-planinskom terenu, pa svi projektovani elementi odgovaraju tom tipu terena, i dodaje da je tenderom propisano da je rok za izvođenje radova 180 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

On kaže i da očekuje da će tenderske procedure biti okončane do kraja avgusta, kako bi prvi radovi na ovoj trasi krenuli u toku ovogodišnje građevinske sezone.

“Bez lažne skromnosti, ‘Putevi Srpske’ su istinski pokretač privrednih aktivnosti u Repubici Srpskoj. Na svim radovima angažaovana je domaća građevinska operativa, a maksimalno su angažovani i domaći proizvođači građevinskih proizvoka koji se koriste u niskogradnji. Do kraja ove građevinske sezone, Putevi nastavljaju da rade i grade punom parom, tvrdi Nešić.

  1. a kakve veze imaju sa putevima srpske asfaltirana dvorista po lukavici? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider