Muzička akademija-ukras Univerziteta u Istočnom Sarajevu!

Izvor: www.unssa.rs.ba

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 godine u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: www.unssa.rs.ba

Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je proslavila krsnu slavu i promovisala diplomirane akademske muzičare i magistre umjetnosti.

Svečanoj promociji prethodio je Godišnji koncert studenta Muzičke akademije koji je održan sinoć.

Vjerskim obredom lomljenja slavskog kolača u Hramu Sv. Vasilija Ostorškog na Veljinama jutros je počela proslava krsne slave Praznika presvete Bogorodice prepodobnomučenice Teodosije Tirske.

Nakon vjerskog dijela ceremonije uslijedila je Svečana promocija u sali Muzičke akademije. Promovisana su 23 diplomirana akademska muzičara i 13 magistara i mastera umjetnosti, a dodijeljene su i nagrade i priznanja najboljim studentima.

Nagradu “Vojin Komadina”, koju Muzička akademija tradicionalno dodjeljuje najboljem studentu, ove godine dobio je Mate Mesaroš.

Gostima se u pozdravnoj riječi obratio dekan Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu Dražan Kosorić. On se zahvalio svim prisutnima i podvukao ulogu grada Istočno Sarajevo i opština u njegovom sastavu koji su prepoznali ulogu Muzičke akademije i redovno podržavaju aktivnosti ove visokoškolske ustanove.

Tokom posljednjih nekoliko godina intezivno se radi na poboljšanju kvaliteta nastave. Imamo odličan instrumentarij čime smo bitno poboljšali uslove rada i studiranja” rekao je Kosorić.

Dekan Kosorić je naglasio ulogu Muzičke akademije kroz nastupe na međunarodnim takmičenjima i nabrojao osvojene nagrade u protekloj godini kojih nije bilo malo. Osvrnuo se i na Koncertnu sezonu 2015/16. koju je obilježila turneja profesora i studenata Muzičke akademije “Muzička akademija univerzitetskim gradovima”. Osim turneje izdvojena je i serija cjelovečernjih koncerata Hora smjera za crkvenu muziku i pojanje koji u ovoj godini slavi 15 godina postojanja.

Osim navedenih aktivnosti Muzička akademija je organizator seminara iz različitih oblasti muzičke umjetnosti, a sve ovo je pokazatelj ozbiljnog rada, zalaganja i profesionalizma nastavnika, saradnika i studenta Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider