Mladi širom BiH šalju poruku i humanu gestu

Izvor: redakcija/J.B.

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 godine u

Istočno Sarajevo

Mirovni aktivisti projekta PRO–Budućnost će, drugu godinu za redom, provoditi kampanju za dobrovoljno darivanje krvi pod nazivom “Krv nam je svima ista”.

Ova kampanja će biti istovremeno organizovana u nekoliko lokalnih zajednica u srijedu, 16.11.2016. godine, od 10 do 14 časova u Kulturnom centru Istočno Sarajevo, na Svjetski dan tolerancije, što je ujedno i simbolika cijele kampanje.
Zajednice u kojima će se akcija provesti su: Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Istočno Sarajevo, Zenica, Travnik, Brčko i Šamac.

“ U određenim lokalnim zajednicama, u kojima neće biti punktova za darivanje krvi, aktivisti će na terenu animirati stanovništvo da se kampanji priključi odlaskom do susjedne opštine, u kojoj će biti postavljen punkt”, poručuju aktivisti iz PRO- Budućnost.

Mladi aktivisti u potpunosti vode i promovišu navedenu kampanju, te animiraju lokalno stanovništvo da daruje krv i na takav, konkretan način podrži ovu aktivnost.
Kampanja “Krv nam je svima ista” se provodi u okviru projekta PRO-Budućnost, Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije, na raspolaganju su mirovni aktivisti u svim navedenim gradovima. 

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider