Mladi SDS INS: Univerzitet u Istočnom Sarajevu je interes Republike Srpske- rektor da podnese ostavku!

Izvor: redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

Istočno Sarajevo

Aktiv mladih SDS Istočno Novo Sarajevo uputio je otvoreno pismo rektoru Univerziteta u Istočnom Sarajevu Stevu Pašaliću, povodom iznesenih stavova u tekstu „Integrisani Univerzitet je naš interes“.

Pismo obraćanja prenosimo u cjelosti:

Poštovani gospodine Pašaliću,

Obraćamo Vam se povodom Vaših stavova iznesenih u medijima dana 28. 7. 2018. godine pod naslovom „Integrisani Univerzitet je naš interes“.
Kao stanovnici Istočnog Sarajeva i kao državljani Republike Srpske ne možemo a da ne reagujemo na Vašu izjavu kojom pod slovom zaštite interesa Republike Srpske i napretka pozivate na pripajanje Medicinskog fakulteta u Foči Medicinskom fakultetu u Banjaluci.
Nadalje, Vi pozivate na integrisanje Univerziteta.
Kako ste Vi u toj izjavi saopštili, „nismo mi razvijeni kao Njemačka pa da možemo sebi priuštiti da imamo šest Univerziteta“.
Poštovani gospodine Pašaliću, mi imamo samo dva javna Univerziteta, dvije žile kucavice Republike Srpske, jedan u Banjaluci, a drugi u Istočnom Sarajevu.
Da stvar bude iritantnija, vi ste saopštili da je to inicijativa gospodina Ranka Škrbića, da su to evropski principi, a da mu mi trebamo vjerovati, jer ako on kao veoma edukovan čovjek smatra da je to rješenje najbolje, onda ono jeste najbolje.
Pitamo Vas gospodine Pašaliću da li Vi imate hrabrosti da mislite?
Pitamo Vas gospodine Pašaliću ko je kriv što mi nismo razvijeni kao Njemačka?
Gospodine Pašaliću zašto se niste sjetili da je potrebno promijeniti nastavne planove i programe na fakultetima, odnosno usmjeriti obrazovni sistem kako bi se ispunile potrebe za visokokvalitetnom radnom snagom, sposobnom za nove investicije, sa novim kvalifikacijama, a zašto ne i diplomcima osposobljenim za pokretanje sopstvenog posla.
Zašto niste toliko savjesni da kao prvi čovjek Univerziteta kažete koliko je Univerzitet u Istočnom Sarajevu značajan za Republiku Srpsku? Zašto ne kažete koliko je Univerzitet u Istočnom Sarajevu značajan za deset lokalnih zajednica u kojima su smješteni njegovi fakulteti i gdje se nalazi oko 13.000 studenata?
Gospodine Pašaliću, zašto ste se umjesto rada i unaprijeđenja u oblasti obrazovanja sjetili nerada i izjavili da je bolje integrisati Univerzitete, odnosno ukinuti Univerzitet u Istočnom Sarajevu?
Pitamo se za koliko ćete godina Vi ili takvi kao Vi izjaviti da je potrebno ukinuti i Univerzitet u Banjaluci sa obrazloženjem da mi nismo razvijeni kao Njemačka i da nam ne treba Univerzitet?
Mi smatramo da ukidanje Univerziteta ne vodi ka napretku i da se time ne daje snaga Republici Srpskoj.
S obzirom da ste zagovornik ukidanja jedne od žila kucavica Republike Srpske, a da ste istovremeno prvi čovjek te institucije, smatramo da pod hitno morate da podnesete ostavku na mjesto rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Aktiv mladih SDS Istočno Novo Sarajevo
Istočno Sarajevo
29. 7. 2018. godine

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider