Mladi Pravoslavnog centra obilježili Međunarodni dan mladih

Izvor: redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Volonteri Pravoslavnog centra za mlade Mitropolije Dabrobosanske “Sveti Petar Sarajevski” obilježili su 12. Avgust, Međunarodni dan mladih.

Oko 30 volontera je iskoristilo uličnu akciju da informiše građane, a posebno mlade, o Međunarodnom danu mladih i radu Pravoslavnog centra za mlade. Takođe, skrenuli su pažnju na neke od najvećih problema sa kojima se susreću mladi, kao što su nezaposlenost, kvalitet obrazovnog sistema, nedostatak kulturnih sadržaja i neformalnog obrazovanje. Tokom ove akcije je podijeljen veliki broj letaka, na kojima su mladi mogli da pronađu informacije o Centru i kao i o Međunarodnom danu mladih. Akcija je održana u Spasovdanskoj Ulici u Istočnom Novom Sarajevu.

Međunarodni dan mladih je godišnji događaj koji se slavi 12. avgusta. Prvi put obilježen 2000 godine, dan ima svrhu da skrene pažnju na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika i studenata. Datum obilježavanja ovog praznika utvrđen je rezolucijom 54/120 Generalne Skupštine Organizacije ujedninjenih nacija, a prema preporuci sa Svjetske konferencije ministara zaduženih za mlade.

Pravoslavni centar za mlade Mitropolije Dabrobosanske “Sveti Petar Sarajevski” je organizacija koja je osnovana 2016. godine, a svoj rad zasniva na radu sa mladima i približavanju mladih Crkvi i vjeri. PCM “Sveti Petar Sarajevski” okuplja tim mladih, obrazovanih osoba sa iskustvom u vođenju i realizaciji različitih projekata.


Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider