Mladi Pravoslavnog centra obilježili Međunarodni dan mladih

Izvor: redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 7 dana u

Istočno Sarajevo

Volonteri Pravoslavnog centra za mlade Mitropolije Dabrobosanske “Sveti Petar Sarajevski” obilježili su 12. Avgust, Međunarodni dan mladih.

Oko 30 volontera je iskoristilo uličnu akciju da informiše građane, a posebno mlade, o Međunarodnom danu mladih i radu Pravoslavnog centra za mlade. Takođe, skrenuli su pažnju na neke od najvećih problema sa kojima se susreću mladi, kao što su nezaposlenost, kvalitet obrazovnog sistema, nedostatak kulturnih sadržaja i neformalnog obrazovanje. Tokom ove akcije je podijeljen veliki broj letaka, na kojima su mladi mogli da pronađu informacije o Centru i kao i o Međunarodnom danu mladih. Akcija je održana u Spasovdanskoj Ulici u Istočnom Novom Sarajevu.

Međunarodni dan mladih je godišnji događaj koji se slavi 12. avgusta. Prvi put obilježen 2000 godine, dan ima svrhu da skrene pažnju na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika i studenata. Datum obilježavanja ovog praznika utvrđen je rezolucijom 54/120 Generalne Skupštine Organizacije ujedninjenih nacija, a prema preporuci sa Svjetske konferencije ministara zaduženih za mlade.

Pravoslavni centar za mlade Mitropolije Dabrobosanske “Sveti Petar Sarajevski” je organizacija koja je osnovana 2016. godine, a svoj rad zasniva na radu sa mladima i približavanju mladih Crkvi i vjeri. PCM “Sveti Petar Sarajevski” okuplja tim mladih, obrazovanih osoba sa iskustvom u vođenju i realizaciji različitih projekata.


Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.