Mitropolit Hrizostom sutra služi u manastiru ,,Sokolica”

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 mjesec u

Istočno Sarajevo

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služiće sutra Svetu arhijerejsku liturgiju u Manastiru Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji povodom sabornog dana ovog hrama, koji će biti obilježen i svjetovnim kulturnim programom.

Sveta arhijerejska liturgija biće služena od 9.00 časova. Prema programu obilježavanja Dana manastira, nakon litije oko hrama vjernicima će se obratiti predstavnici Srpske pravoslavne crkve.

Povodom Dana manastira na Ravnoj Romaniji sokolačko Udruženje građana “Sveti Vasilije Ostroški” organizovalo je pokloničko putovanje od Sokoca do Manastira Svetog velikomučenika Georgija.

Predsjednik Udruženja Dejan Elez rekao je Srni da će sutra u 5.30 časova pedesetak učesnika pješke krenuti ispred Crkve Svetog proroka Ilije na Sokocu, uz blagoslov sveštenstva crkvene opštine Sokolac.

U porti manastira na Ravnoj Romaniji sutra će biti održane 23. “Gospojinske večeri kulture” uz prigodan program “Tebi goro Romanijo”, najavljeno je iz sokolačke Ustanove za kulturu “Pero Kosorić”, koja je organizator ove manifestacije.

Direktor ove ustanove Irena Šućur navela je da će u okviru kulturnog programa biti organizovana prezentacija tradicionalnih jela sarajevsko-romanijskog i glasinačkog kraja i izložba ručne radinosti u Ustanovi za kulturu i u porti manastira, u organizaciji Sekcije za društvenu aktivnost žena sokolačkog Udruženja građana “Aurora”.

Ona je napomenula da će manifestacija biti održana u skladu sa mjerama Republičkog i opštinskog štaba za vanredne situacije zbog epidemije virusa korona.

Obilježavanju Dana manastira prisustvovaće predstavnici opštine Sokolac i grada Istočno Sarajevo.

Crkva Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji osveštana je 2002. godine, a proglašena manastirom tri godine kasnije i u narodu je poznata kao Sokolica.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider