Majdov zaustavljen u četvrtfinalu Grend slema

Izvor: SportDC

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 months u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Cees de Haan

Reprezentativac Srbije u džudou, Nemanja Majdov, poražen je u četvrtfinalu Grend slema u Budimpešti, prvog IJF takmičenja poslije sedam mjeseci pauze zbog pandemije koronavirusa.

Odradio je džudista Crvene zvezde četiri borbe, s tim da su prve tri bile pravi pakao, jer je svaka otišla u “zlatni poen”. Prvo je Nemanja savladao Crnogorca koji nastupa pod zastavom Austrije, Marka Bubanju, a zatim je bio bolji od Erlana Šerova iz Kirgistana.

U četvrtfinalu ga je čekao Mongolac, Altanbagana Gantulga, a meč je trajao gotovo punih 10 minuta, dvije minute više od dva regularna meča, što je bilo nevjerovatno iscrpljujuće. Na kraju Mongolac uspjeva da pobijedi na ipon i plasira se u polufinale, a Nemanju pošalje u repasaž. Tu ga je savladao Šveđanin, Markus Najman, te otišao u polufinale.

Sigurno da je i ovaj Grend slem odlično poslužio Nemanji da provjeri gdje mu je forma pošto se on nije borio još od decembra prošle godine, a nema sumnje da će predstojeća takmičenja odlično poslužiti u sklopu priprema za Olimpijske igre u Tokiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider