Lučić: Slavu grada dočekujemo sa veoma dobrim rezultatima

Izvor: Grad Istočno Sarajevo

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 sedmica u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Arhiva

Slavu grada Istočno Sarajevo Svetog Petra Dabrobosanskog, Gradska uprava Istočno Sarajevo dočekuje sa veoma dobrim rezultatima. O uspješnosti i stabilnosti svjedoče i sjednice gradske skupštine na kojima se najvažnije odluke, bez obzira na političku orjentaciju odbornika, skoro uvijek donose jednoglasno.

Jedna od takvih odluka jeste i odluka o kreditnom zaduženju Grada Istočno Sarajevo za realizaciju dvadesetak projekata u svih šest gradskih opština.

Mislim da smo svoju zakonsku obavezu koordinisanja aktivnosti između opština uspjeli da sprovedemo na dobar način u smislu da pomognemo svim opštinama i omogućimo realizaciju dvadesetak projekata na području cijelog grada. Sve opštine od ovih projekata imaće značajnu korist, naročito kada je riječ o izgradnji infrastrukture – rekao je predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić u izjavi za Televiziju OSM.

Gradska uprava između dvije slave učestvovala je u organizaciji renomiranih događaja, EYOF-a, najznačajnijeg sportskog događaja nakon Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine, kao i Međunarodne biciklističke trke kroz Srbiju, koja je prvi put startovala iz Republike Srpske, odnosno, iz Istočnog Sarajeva.

Ovi događaji poslali su vrlo lijepu sliku iz Istočnog Sarajeva i pokazali da, što se moglo vidjeti na ceremoniji zatvaranja EYOf-a , možemo organizovati velike evropske i svjetske manifestacije. Vjerujemo da je ovo samo uvertira u još veće sportske događaje, koji će narednih godina biti organizovani u našem gradu – kazao je Lučić.

Mnogo je primjera uspješnog funkcionisanja uprave Grada Istočno Sarajevo, od gradskog prevoza, do obaveza prema srednjim školama na području grada.

Kad je riječ o javnom saobraćaju, Grad je u proteklom periodu utrošio više od 300.000 KM, od čega smo dio sredstava usmjerili na realizaciju projekta tzv. pametnog gradskog prevoza. Sve obaveze prema školama, u skladu s dogovorom s udruženim opštinama, sprovodimo na vrijeme. Oko 500.000 KM godišnje izdvojimo za materijalne i druge troškove za četiri srednje škole na području grada – istakao je Lučić.

Lučić je naglasio da je rukovodstvo grada ispunilo sve obaveze i kad je riječ o turističkoj promociji grada.

Evidentno je da imamo dobru saradnju s Olimpijskim centrom Jahorina i drugim turističkim organizacijama. Pojavljujemo se na svim važnijim sajmovima gdje predstavnjljamo turističke potencijale i sadržaje našeg grada – kaže predsjednik Skupštine grada.

Lučić ističe da predstavnici Gradske uprave nisu saglasni s formiranjem Turističke organizacije opštine Pale, jer smatraju da gradska turistička organizacija na najbolji mogući način vrši promociju i Pala i svih turističkih destinacija u Istočnom Sarajevu.

Rukovodstvo Grada vodi računa i o boračkoj populaciji. Sva sredstva namijenjena za te svrhe na vrijeme su isplaćena.

Gradska uprava ima veoma dobru saradnju sa svim institucijama, boračkim organizacijama, sportskim klubovima, nevladinim organizacijama, udruženjima i organizacijama iz oblasti kulture, a nastavićemo da i u narednom periodu radimo na zadovoljstvo svih građana Istočnog Sarajeva – zaključio je Lučić.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar