Lučić: Slavu grada dočekujemo sa veoma dobrim rezultatima

Izvor: Grad Istočno Sarajevo

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Arhiva

Slavu grada Istočno Sarajevo Svetog Petra Dabrobosanskog, Gradska uprava Istočno Sarajevo dočekuje sa veoma dobrim rezultatima. O uspješnosti i stabilnosti svjedoče i sjednice gradske skupštine na kojima se najvažnije odluke, bez obzira na političku orjentaciju odbornika, skoro uvijek donose jednoglasno.

Jedna od takvih odluka jeste i odluka o kreditnom zaduženju Grada Istočno Sarajevo za realizaciju dvadesetak projekata u svih šest gradskih opština.

Mislim da smo svoju zakonsku obavezu koordinisanja aktivnosti između opština uspjeli da sprovedemo na dobar način u smislu da pomognemo svim opštinama i omogućimo realizaciju dvadesetak projekata na području cijelog grada. Sve opštine od ovih projekata imaće značajnu korist, naročito kada je riječ o izgradnji infrastrukture – rekao je predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić u izjavi za Televiziju OSM.

Gradska uprava između dvije slave učestvovala je u organizaciji renomiranih događaja, EYOF-a, najznačajnijeg sportskog događaja nakon Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine, kao i Međunarodne biciklističke trke kroz Srbiju, koja je prvi put startovala iz Republike Srpske, odnosno, iz Istočnog Sarajeva.

Ovi događaji poslali su vrlo lijepu sliku iz Istočnog Sarajeva i pokazali da, što se moglo vidjeti na ceremoniji zatvaranja EYOf-a , možemo organizovati velike evropske i svjetske manifestacije. Vjerujemo da je ovo samo uvertira u još veće sportske događaje, koji će narednih godina biti organizovani u našem gradu – kazao je Lučić.

Mnogo je primjera uspješnog funkcionisanja uprave Grada Istočno Sarajevo, od gradskog prevoza, do obaveza prema srednjim školama na području grada.

Kad je riječ o javnom saobraćaju, Grad je u proteklom periodu utrošio više od 300.000 KM, od čega smo dio sredstava usmjerili na realizaciju projekta tzv. pametnog gradskog prevoza. Sve obaveze prema školama, u skladu s dogovorom s udruženim opštinama, sprovodimo na vrijeme. Oko 500.000 KM godišnje izdvojimo za materijalne i druge troškove za četiri srednje škole na području grada – istakao je Lučić.

Lučić je naglasio da je rukovodstvo grada ispunilo sve obaveze i kad je riječ o turističkoj promociji grada.

Evidentno je da imamo dobru saradnju s Olimpijskim centrom Jahorina i drugim turističkim organizacijama. Pojavljujemo se na svim važnijim sajmovima gdje predstavnjljamo turističke potencijale i sadržaje našeg grada – kaže predsjednik Skupštine grada.

Lučić ističe da predstavnici Gradske uprave nisu saglasni s formiranjem Turističke organizacije opštine Pale, jer smatraju da gradska turistička organizacija na najbolji mogući način vrši promociju i Pala i svih turističkih destinacija u Istočnom Sarajevu.

Rukovodstvo Grada vodi računa i o boračkoj populaciji. Sva sredstva namijenjena za te svrhe na vrijeme su isplaćena.

Gradska uprava ima veoma dobru saradnju sa svim institucijama, boračkim organizacijama, sportskim klubovima, nevladinim organizacijama, udruženjima i organizacijama iz oblasti kulture, a nastavićemo da i u narednom periodu radimo na zadovoljstvo svih građana Istočnog Sarajeva – zaključio je Lučić.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider