Kineski investitori zainteresovani za Jahorinu i Pale

Izvor: Redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: OC Jahorina

Na poziv predstavnika kineskog Olimpijskog komiteta, uprava Olimpijskog centra „Jahorina”, na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem, obišla je olimpijski grad Peking i sedam okolnih ski centara, koji će biti domaćini zimskih Olimpijskih igara 2022. godine. Top menadžmen OC Jahorina i Olimpijskog komiteta Kine, razgovarao je i razmenio iskustva sa predstavnicima ski centara Secret Garden i Wanlong Pradise.

Više od 150 skijaša iz Kine u okviru priprema za olimpijadu, boravilo je na Jahorini prethodne  zimske turističke sezone. Tokom posjete ovoj zemlji dogovoren je ponovni dolazak sportista u predstojećoj zimskoj sezoni, koji su i više nego zadovoljni prošlogodišnjim uslovima, te žele da ponove posjetu olimpijskoj planini i to u proširenom sastavu.

Predstavnici Olimpijskog komiteta Kine pozitivno su nastrojeni prema Republici Srpskoj a posebno interesovanje su iskazali ka Palama jer tu vide budućnost skijaškog sporta i turizma. Uprava Olimpijskog centra „Jahorina” je u Kini prezentovala nove investicije čija je realizacija trenutno u toku, što je još više podstaklo investitore da se odluče da posete Pale i to već do kraja ove godine. 

Tim povodom, direktor OC „Jahorina” Dejan Ljevnaić,  istakao je: „Kako je skijanje u Kini u ekspanziji i kako kinezi investiraju velika sredstva u skijanje i skijašku infrastrukturu, zainteresovanost da investicije sprovedu na Palama može biti od velikog značaja za cijelu Republiku Srpsku. Naša velika prednost je blizina međunarodnog aerodroma Sarajevo, a obecavajuće su i činjenice bezviznog režima kao i međudržavne saradnje Kine i Bosne i Hecegovine, koja je na visokom novou”.

On je dodao da Jahorina ima veliki potencijal, koji je moguće iskoristiti samo uz adekvatne i pametne investicije. 

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider