Jugović: Otvaranje tunela „Kalovita brda“ 12. ili 13. decembra

Izvor: redakcija/M.Medić

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Istočno Sarajevo

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je danas da građani Pala  mogu očekivati završetak radova na tunelu „Kalovita brda“ na ulazu u Pale, prije početka turističke sezone na Jahorini.

„Završetak radova na tunelu ‘Kalovita brda’ se očekuje prije otvaranja turističke sezone na Jahorini. Tunel će biti otvoren za saobraćaj  12. ili 13. decembra u zavisnosti od dinamike radova“, naglasio je Jugović.

On je istakao da će tunel u funkcionalnom smislu biti završen u potpunosti, ali da će ostati određeni „šminkerski“ radovi.

„Taj dio radova koji se tiče bojenja u ovoj fazi nije realan, a kojeg zbog niskih temperatura ne želimo da uradimo je bi bio kratkog daha, pa ćemo sačekati toplije vrijeme. Sve obloge tunela, asfaltni dio i trotoari će biti završeni“, izjavio je Jugović.

On je podsjetio da je otvaranje turističke sezone na Jahorini zakazano 14. decembra i da će puštanje tunela u rad smanjiti stvaranje gužve u saobraćaju.

Sanacija tunela „Kalovita brda“ na ulazu u Pale počela je 4. oktobra ove godine, a vrijednost ove investicije je oko 1,5 miliona KM koju u potpunosti finansira Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske “.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider