Još jedno lice iz Istočne Ilidže pozitivno na koronavirus

Izvor: Srpska Info

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: N.N.

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj je potvrđeno 17 novih slučajeva zaraze novim virusom korona, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Deset osoba je iz Banjaluke, tri osobe su iz Laktaša, dvije iz Mrkonjić Grada, jedna iz Istočne Ilidže i jedna iz Prnjavora.

U laboratorijama je testirano 416 uzoraka.

Testiran je niz zdravstvenih radnika u ovom turnusu i pozitivan je jedan ljekar iz UKC Republike Srpske. Radi se o kolegi koji je ranije bio negativan, a sad je pozitivan – kaže Šeranić.

Od novopotvrđenih, uglavnom se radi o porodičnim kontaktima i direktnim kontaktima, ali i imamo i lica koja nisu mogla navesti kako su se zarazila, zbog čega se ne smijemo opustiti i moramo ostati kod kuće i ponašati se odgovorno. U Srpskoj ima ukupno 365 pozitivnih na virus korona, a od posljedica virusa do sada je preminulo 13 osoba – potvrdio je ministar.

Ukupno je 81 osoba do sada oporavljena u Srpskoj, a najviše iz Banjaluke.

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske na odjeljenju Kovid smješteno je 46 osoba, sa teškom kliničkom slikom, a na respiratoru su četiri osobe.

Na staroj lokaciji klinike za plućne bolesti je 59 pacijenata, sa lakšom kliničkom slikom, a u UKC u izolaciji četiri osobe čekaju nalaz.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2