Janoš Pelikan pobjednik druge etape “Trke kroz Srbiju”

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: N.N.

Pobjednik druge etape Međunarodne biciklističke “Trke kroz Srbiju” je član mađarskog tima “Panona” Janoš Žombor Pelikan /Janos Zsombor Pelikan/ koji je etapu od Jahorine do Priboja prevezao za tri časa 11 minuta i 19 sekundi, saopštio je organizator ove sportske manifestacije.

Žutu majicu – vodećeg u ukupnom plasmanu i poslije drugog dana trke zadržao je italijanski biciklista Enriko Salvador /Enrico Salvador/.

Mađarski biciklista imao je najviše snage u etapi dugoj 142 kilometra, a gotovo polovina te dionice bila je izuzetno teška i mnogo je više odgovarala brdskim vozačima.

“Trudio sam se da vozim agresivno od samog starta, napadao sam na prva dva brda i vidio da imam šansu. U finišu sam imao i malo sreće, ali mislim da sam je zaslužio, jer sam stvarno dao sve od sebe”, rekao je Pelikan.

Iza njega su kroz cilj prošli Moran Vermulen /Moran Vermulen/ iz austrijskog tima “VSA KTM”, te vozač italijanskog tima “Mito” David Bauće /Davide Bauce/.

Najviše razloga za zadovoljstvo imao je pobjednik prve etape Salvador, koji je stigao u glavnoj grupi i povećao prednost u generalnom plasmanu sa dvije na četiri sekunde ispred zemljaka Matea Đina Pegorara /Matteo Gino Pegoraro/.

Sutra su na programu “Trke kroz Srbiju” dvije poluetape, a vremena će se na kraju sabrati u jednu. Prva se vozi na Zlatiboru, a zatim će karavan biti transportovan do Mionice, gdje će u večernjim časovima biciklisti ponovo na drum.

Posljednja etapa na programu je u petak od Mionice do Požarevca.

Međunarodna biciklistička “Trka kroz Srbiju” u kojoj je 150 učesnika iz tridesetak zemalja startovala je juče iz Istočnog Sarajeva. To je prvi put da ovo takmičenje počinje iz Republike Srpske.

Vezane vijesti:
Startovala druga etapa Međunarodne biciklističke “Тrke kroz Srbiju”

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider