Izdata građevinska dozvola za gradnju puta na Hreši

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 mjesec u

Istočno Sarajevo

Opštini Istočni Stari Grad izdata je građevinska dozvola za gradnju protivpožarnog puta na lokalitetu Hreša, prema vrhu brda Glog, rekao je Srni načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove grad Istočno Sarajevo Bojan Perišić.

Perišić je pojasnio da radovi podrazumijevaju izgradnju priključne saobraćajnice, koja spaja lokalni put i postojeći makadamski austrougarski put i njegovu rekonstrukciju u dužini od 1.000 metara.

On je napomenuo da radovi mogu biti izvođeni samo u skladu sa građevinskom dozvolom, izdatom 22. aprila, u suprotnom će biti zabranjeni, a urbanističko-građevinska inspekcija će kontrolisati da li se izvode u skladu sa zakonom propisanom dokumentacijom.

Perišić je podsjetio da su opštini Istočni Stari Grad, kao investitoru, zbog gradnje bez građevinske dozvole i za nepostupanje po inspekcijskom rješenju od 10. decembra prošle godine izdati prekršajni nalozi, koji su dostavljeni Osnovnom sudu Sokolac na sudsko odlučivanje.

Odbornik SNSD-a u opštini Istočnoi Stari Grad Ljubo Tadić rekao je da se put koji vodi prema vrhu brda Glog gradi bespravno radi prodaje zemljišta Arapima.

“Opštinske vlasti Istočnog Starog Grada već tri godine pokušavaju da prevedu zemljište sa Republike Srske na opštinu radi prodaje zemljišta Arapima, kao što se dešavalo na lokaciji Borije, te na Trebeviću”, kaže Tadić.

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović rekao je ranije Srni da je Skupština opštine jednoglasno usvojila odluku o izgradnji protivpožarnog puta koji vodi prema vrhu brda Glog, a da je i Tadić bio jedan od 13 odbornika koji su izglasali tu odluku, dodajući da je izdata i građevinska dozvola za gradnju puta.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.