Istočno Sarajevo: Pojačane inspekcijske kontrole tokom vikenda

Izvor: gradistočnosarajevo.net

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 mjesec u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: trebević.net

Gradska inspekcija vršiće tokom vikenda pojačane kontrole poštovanje zaštitnih mjera u ugostiteljskim objektima, svadbenim salonima, restoranima, hotelima, objektima u kojima se okuplja veći broj građana, kao i sprovođenja mjera zaštite u sredstvima gradskog saobraćaja.


Načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Istočno Sarajevo Bojan Perišić rekao je se akcija sprovodi u saradnji sa Republičkom upravom za inspekcijske poslove, zbog opasnosti od povećanog rizika od širenja virusa korona, te obaveze korišćenja zaštitne opreme, pridržavanje fizičke distance i provođenje mjera dezinfekcije.


U ugostiteljskim objektima potrebno je obezbijediti određeni razmak između stolova, tj. gostiju koji sjede za različitim stolovima i redovno čistiti i dezinfikovati prostor. Konobari obavezno moraju nositi zaštitne maske – rekao je Perišić.


Inspektori imaju obavezu da, u skladu sa uputstvima Inspektorata, za svako kršenje preventivnih mjera i mjera zaštite preduzmu zakonom predviđene mjere, odnosno, da izdaju prekršajne naloge licima koja ne poštuju propisane mjere – naglasio je Perišić.


Perišić je podsjetio da je u autobusima gradskog prevoza, u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, obavezna dezinfekcija vozila, te korišćenje maske za vozača, ali i sve putnike.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider