Istočno Novo Sarajevo: Najuspješniji atletičar Stefan Ćuković i rukometni klub “Slavija”

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: srna

Član Atletskog kluba “Istočno Sarajevo” Stefan Ćuković, prvak BiH u nekoliko atletskih disciplina, proglašen je za najboljeg sportistu na području opštine Istočno Novo Sarajevo u 2017. godini, a Rukometni klub “Slavija” za najuspješniji sportski kolektiv.

Ćuković je, nakon što mu je priznanje uručio svjetski šampion u džudou Nemanja Majdov, naglasio da mu je ova nagrada dodatni motiv da postiže što bolje rezultate u narednom periodu.

“Nadam se da ću ispuniti normu za Olimpijske igre koje će biti održane u Tokiju 2020. godine”, rekao je Ćuković.

Drugo mjesto na Izboru najboljih sportista pripalo je Teodori Perić iz Karate kluba “Slavija”, a treće Danijelu Blažiću iz Džiu-džica kluba “Slavija”.

Za najuspješnijeg sportskog radnika u prošloj godini izabran je Bojan Teletina iz Kluba borilačkih vještina “Kobra”, a titula najuspješnijeg trenera za 2017. godinu pripala je Borisu Tešanoviću iz Rukometnog kluba “Slavija”.

Priznanja su uručena i najperspektivnijim sportistima – Marini Kurteš iz Karate kluba “Slavija”, mladoj takmičarki iz Džiu-džica kluba “Slavija” Anđeli Ždrale, Lani Lubura iz Džudo kluba “Slavija”, odbojkašici Ženskog odbojkaškog kluba “Slavija” Manueli Dragović i atletičarki Maji Pandurević iz Atletskog kluba “Istočno Sarajevo”.

Među perspektivnim sportistima su i Dejan Golijan iz Džiu-džica kluba “Slavija”, Srđan Pandurević iz Džudo kluba “Slavija”, Lazar Ždrale i Uroš Mačar iz Džudo kluba “Randori”, Igor Lazarević iz Rukometnog kluba “Slavija”, košarkaš Stefan Simanić iz Omladinskog košarkaškog kluba “Slavija” i David Mišović iz Sportskog kluba “Tempo”.

Uručena su i priznanja za najuspješnije sportiste po granama sporta.

U karateu je najbolji Maksim Avramović iz Karate kluba “Slavija”, a u džiu-džici Marko Damjanović iz kluba “Slavija”, u džudou Neven Mihić /Džudo klub “Slavija”/ i Nikola Pljevaljčić /Džudo klub “Randori”/. Dejana Vojinović iz Rukometnog kluba “Slavija” najbolje je ocijenjena u rukometu za žene, a Mladen Vukadin proglašen je za najboljeg rukometaša u 2017. godini.

U odbojci je najbolja u prošloj godini bila Tatjana Lučić, u košarci Matija Šehovac, u atletici Katarina Lemez, dok je najbolji kik-bokser Miljan Kovačević.

Priznanje “Goran Ivanković” za poseban doprinos razvoju sporta dodijeljeno je Tanji Perišić – sportskom radniku, treneru Karate kluba “Slavija”.

Za ambasadora sporta opštine Istočno Novo Sarajevo proglašen je osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u džudou 2017. godine u Budimpešti Nemanja Majdov.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić rekao je novinarima da je 2017. godina jedna od najuspješnijih za ovu lokalnu zajednicu kada je riječ o rezultatima sportista i sportskih klubova.

“Mislim da će ova opština u narednom periodu iznjedriti olimpijca. Iako smo mala lokalna zajednica, imamo 18 sportskih klubova u kojima trenira više od 1.000 mladih i to je veliki rezultat. Prošle godine za sport smo izdvojili 373.000 KM, što je najveći iznos u posljednjih pet godina”, naveo je Ćosić.

On je najavio izgradnju dva nova igrališta i obnovu nekoliko starih, te završetak sportske dvorane.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider