Instrukcija opštinskim i gradskim upravama: Komunikaciju sa strankama vršiti telefonom i elektronskom poštom

Izvor: gradistocnosarajevo.net

Objavio:

trebevic.net

- prije 5 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Arhiva

U vezi sa novonastalom situacijom izazvanom virusom korona, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske dalo je instrukciju jedinicama lokalne samouprave da se komunikacija i razmjena informacija u narednom periodu vrši službenim putem, gdje god je to moguće, bez prisustva stranaka, a u hitnim slučajevima putem telefona, mejla i faksa.

Preporučuje se matičnim uredima da rodne listove za djecu koja treba da upišu prvi razred osnovne ili srednje škole dostavljaju na mejl adrese roditelja, te se komunikacija matičnih ureda odvija direktno, bez uključivanja stranaka, u skladu sa članom 3. stav 3. Zakona o matičnim knjigama.

Na internet stranicama opština/gradova treba da bude istaknut broj telefona i mejl adresa Matične službe, putem kojeg građani mogu dobiti informacije u vezi upisa novorođene djece u matične knjige i pribavljanja izvoda/uvjerenja iz matičnih knjiga.

Iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske preporučju da se svi postupci, u najvećoj mogućoj mjeri, rješavaju putem telefona i elektronskim načinom komunikacije.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider