Inicijativa za osnivanje dječije biblioteke u Tilavi

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: arhiva

Agencija “Turuntaš” iz Istočnog Novog Sarajeva danas je načelniku te opštine Ljubiši Ćosiću i direktoru Osnovne škole “Sveti Sava” Danijeli Mrdi uputila inicijativu za osnivanje dječije biblioteke u mjesnoj zajednici Tilava.

“Želimo da naša mjesna zajednica bude savršeno mjesto za odrastanje naše djece i danas pokrećemo inicijativu za osnivanje dječije biblioteke u Tilavi o čemu ćemo u narednom periodu aktivno razgovarati sa lokalnom zajednicom i školom, te stanovništvom Tilave”, kaže za Srnu marketing menadžer ove agencije Bojana Turuntaš.

Ona je rekla da je ulaganje u znanje jedina sigurna investicija, dok je ulaganje u djecu ulaganje u budućnost.

Prema njenim riječima, Tilava ima problem sa brojem učenika i opstankom područne škole zbog čega je zaključeno da je potrebno uložiti dodatne napore u svrhu dokazivanja da područna škola u ovoj mjesnoj zajednici ima sve potrebne kvalitete za obrazovanje i boravak osnovaca.

Ona ističe da je ova agencija spremna da obezbijedi određenu količinu dječijih knjiga iz vlastitog budžeta, ali i putem niza javnih akcija s ciljem formiranja dječije biblioteke u ovoj mjesnoj zajednici, kao dodatnog motiva za ostanak i normalan rast djece u ruralnim dijelovima opštine Istočno Novo Sarajevo.

Prema njenim riječima, da bi ova ideja bila uspješno realizovana neophodna je i podrška lokalne uprave i Osnovne škole “Sveti Sava”.

Turuntaševa navodi da je Agencija tokom vikenda u mjesnoj zajednici Tilava učestvovala na manifestaciji pod nazivom “Skup generacija” na kojoj su se okupili bivši učenici područne škole raznih generacija.

“Okupili smo se radi podsjećanja na naše prve zajedničke školske korake. Smatramo da je, poslije mnogih životnih ostvarenja, naše okupljanje i vraćanje na polaznu tačku, uz postavljanje pitanja šta ja mogu uraditi za svoje selo djelo vrijedno pažnje i podrške”, kaže Turuntaševa.

Ona ističe da je ovaj događaj, kojem je prisustvovao i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić, dokaz da mjesna zajednica Tilava živi, te iz generacije u generaciju njedri uspješne i dobre ljude.

Agencija “Turuntaš” tom prilikom je obradovala prvačiće iz područne škole “Sveti Sava” u Tilavi i poklonila im knjige i školski pribor.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider