I. Sarajevo: Promocija master studijskog programa fakulteta bezbjedonosnih nauka

Izvor: Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 8 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Fakultet Bezbjednosnih Nauka Banja Luka

U Istočnom Novom Sarajevu danas je primovisan master studijski program Upravljanje bezbjednosnim rizicima prirodnih katastrofa za koji se studenti mogu prijaviti od 12. do 16. oktobra na Fakultetu bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci.

Prijemni ispit je 17. oktobra, a ove godine planiran je upis 25 studenata, od kojih 15 redovnih i 10 vanrednih. Upis je od 21. do 25. oktobra, a master studije traju godinu dana.

Dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci Predrag Ćeranić rekao je novinarima da je program aktuelan i da pruža kvalitetna znanja.

Ovaj program će osposobiti studente za upravljanje bezbjednosnim rizicima, odnosno kako mogu spriječiti posljedice koje prirodne katastrofe izazivaju – istakao je Ćeranić.

On kaže da je prva generacija upisana prošle godine, kao i da je odziv bio veoma dobar, te da su studenti koji upisuju ove master studije, uglavnom, zaposleni.

Ćeranić je naveo da Fakultet bezbjednosnih nauka ovaj studijski program sprovodi u okviru projekta EU, a u saradnji sa četiri univerziteta u Srbiji i dva u BiH.

On je podsjetio da je prošle godine održan info-dan u Trebinju, te da su nakon toga i dva studenta upisala na master.

Ćeranić je rekao da je Fakultet kroz ovaj projekat slao nastavnike na obuku u London, Beč, Budimpeštu, na Krit i u Beograd.

Profesor na Fakultetu bezbjednosnih nauka Velibor Lalić rekao da se studenti koji završe ovaj master uglavnom se zapošljavaju u Civilnoj zaštiti.

Promociju, koja je organizovana u Kulturnom centru, organizovala je opština Istočno Novo Sarajevo i Fakultet bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci

Informacije o opisu studenti mogu dobiti telefonskim pozivom na broj 051-333-648, kao i na sajtu Fakulteta /fbn.unibl.org/.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider