I. Sarajevo: Potpisan ugovor o sufinansiranju projekta vrijednog 166.074 KM

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 11 months u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Arhiva

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić, direktor preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Istočno Sarajevo Jovan Katić i predstavnik Fonda za zaštitu životne sredine Srđan Todorović potpisali su danas u Banjaluci ugovor o sufinansiranju projekta odvođenja fekalnih voda sa područja naselja Miljevići, ukupne vrijednosti 166.074 KM.

U ovom projektu iz oblasti zaštite životne sredine “Eko fond” Republike Srpske učestvuje sa 90.000 KM, a opština Istočno Novo Sarajevo sa 76.074 KM, saopšteno je iz Komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Istočno Sarajevo.

Cilj projekta odvođenja fekalnih voda sa područja naselja Miljevići je uvezivanje postojećeg gradskog kolektora u Beogradskoj ulici sa postojećim kolektorom u naselju Miljevići u dužini od 1.300 metara.

U saopštenju se navodi da je sadašnji stepen razvoja u naselju Miljevići ograničen jer kanalizaciona mreža nije razvijena, a dio koji postoji nije uvezan u gradski kanalizacioni sistem, tako da se otpadne vode ovog područja ispuštaju direktno u lokalni potok što dovodi do njegove kontaminacije.

Realizacijom projekta stvaraju se uslovi za dalji razvoj kanalizacione mreže u okolnim naseljima što obezbjeđuje mogućnost za razvoj poljoprivrednih djelatnosti i turizma, izgradnje vikend naselja na cjelokupnom području, kao i mogućnost korišćenja lokalnog potoka za navodnjavanje i stočarstvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider