I. Sarajevo: Podrška braći u Crnoj Gori

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Glas Srpske

U Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Istočnom Sarajevu večeras je služen moleban za spas srpskih svetinja u Crnoj Gori, a potom je više hiljada građana prošlo u litiji do Hrama Svetog ispovjednika Varnave na Vranješu.

Starješina Hrama Svetog Vasilija Ostroškog protojerej Milorad Vujić rekao je novinarima da su se okupili da bi pružili podršku vjernicima u Crnoj Gori u borbi da sačuvaju pravoslavne svetinje koje crnogorska vlast pokušava da otme od Srpske pravoslavne crkve /SPC/.

Iz dana u dan molićemo se da nedaće zaobiđu naš narod u Crnoj Gori. Svi smo okupljeni u SPC zajedno sa onima kojima su ugrožene svetinje, bilo gdje da se nalaze – rekao je sveštenik Vujić.

Jedan od učesnike litije Filip Matić rekao je da je danas došao da zajedno sa ostalim vjernicima iz Istočnog Sarajeva stane uz braću u Crnoj Gori i da zajedno poruče kako neće dozvoliti drugima da se igraju sa pravoslavnim svetinjama.

On je istakao da se srpskom narodu u Crnoj Gori dešava veliko zlo, kojeg duži period nije pošteđen.

To je jedna praksa koja se duži period dešava srpskom narodu, znamo kakva je situacija u Sjevernoj Makedoniji, a sada i u Crnoj Gori. A ko zna gdje će to sve da odvede i ko to sve diktira – rekao je Matić.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider