I. Sarajevo: Od sutra radno vrijeme do 18.00h

Izvor: https://www.opstinains.net/ins/

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Arhiva

Iz Opštine Istočno Novo Sarajevo saopšteno je da je načelnik opštine, u koordinaciji sa načelnikom opštine Istočna Ilidža, donio odluku da se rad svih ugostiteljskih objekata na području obje opštine, od sutra, 15.03.2020. godine, ograničava na rad do 18.00 časova, u narednih 14 dana.

Obavještenje za javnost Opštine Istočno Novo Sarajevo prenosimo u cjelosti:

Cijeneći trenutnu zdravstveno-epidemiološku situaciju u našim lokalnim zajednicama, Republici Srpskoj i BiH, a u vezi sa povećanim stepenom mogućnosti zaraze stanovništva virusom tipa COVID-19, opštinska uprava opštine Istočno Novo Sarajevo obavještava javnost o sljedećem:

  1. U prethodnoj sedmici na području lokalne zajednice, a u skladu sa Odlukama Vlade Republike Srpske, otkazana su sva javna okupljanja na otvorenom i zatvorenom prostoru. U skladu sa tim, sve manifestacije i događaja u organizaciji J.U. „Kulturni centar“ Istočno Novo Sarajevo, i J.U. SRC „Slavija“ su otkazane i do kraja marta najmanje, neće biti organizovane. Takođe, otkazana su i sva sportska takmičenja na otvorenom prostoru. Molimo sve sportske i kulturne radnike, kao i radnike iz nevladinog sektora, da se striktno pridržavaju ovih odluka.
  2. U skladu sa Odlukama Vlade Republike Srpske, obustavljen je rad osnovnih i srednjih škola na području opštine na 21 dan, odnosno do kraja marta ove godine.
  3. U skladu sa Odlukama Vlade Republike Srpske, na području lokalne zajednice, zabranjena su sva javna okupljanja koja obuhvataju skupove sa više od 100 ljudi.
  4. U toku današnjeg dana (14.03.2020.godine), izvršena je dezinfekcija svih javnih ustanova i javnih preduzeća na području opštine Istočno Novo Sarajevo (prostorije opštinske uprave, Kulturni centar, dvorana „Slavija“, Dom zdravlja Istočno Sarajevo, osnovne i srednje škole na području opštine, Centar za socijalni rad, prostorije KP „Rad“ a.d. Istočno Sarajevo, „Vodovod i kanalizacija“ a.d. Istočno Sarajevo, „Sveti Marko“ a.d. Istočno Sarajevo). U narednim danima nastaviće se dezinfekcija prostorija ostalih javnih ustanova i preduzeća.
  5. Direktori lokalnih javnih preduzeća su preduzeli sve neophodne radnje i mjere da se pružanje javnih usluga i dobara u lokalnoj zajednici odvija na nesmetan način i bez prepreka.
  6. Pozivamo sve građane opštine Istočno Novo Sarajevo, da se u slučaju bilo kakvih zdravstvenih tegoba, naročito onih koji mogu izazvati sumnju na virozne prehlade, gripe, upale ili druge vrste komplikacija, odmah jave u Dom zdravlja Istočno Sarajevo. Građane molimo na prisebnost i razumjevanje.
  7. Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, je u koordinaciji sa načelnikom opštine Istočna Ilidža, donio Odluku da se rad svih ugostiteljskih objekata na području opštine od sutra 15.03.2020. godine, ograničava na rad do 18.00 časova, u narednih 14 dana.
  8. Molimo sugrađane starije starosne dobi, da smanje nivo izlazaka iz svojih kuća i stanova, a ukoliko ipak moraju napuštati svoje domove, da to rade u ograničenom vremenu i prostoru.
  9. Pozivamo građane na izbjegavanje bilo kakve vrste javnih okupljanja.

Opštinska uprava opštine Istočno Novo Sarajevo moli sve sugrađane da se pridržavaju navedenih uputstava, u cilju spriječavanja ili umanjivanja mogućnosti pojave gore navedenog virusnog oboljenja, ali i u cilju normalnog funkcionisanja lokalne zajednice u ovako izazavanim uslovima.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider