I. Sarajevo: Nabavljeno najsavremenije vozilo za teritorijalnu vatrogasnu jedinicu

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Grad Istočno Sarajevo

Teritorijalna vatrogasna jedinica Istočno Sarajevo nabavila je najsavremeniji ruski vatrogasni kamion “ural nekst” kapaciteta 6.000 litara vode, namijenjen za rad u ekstremno teškim uslovima, vrijedan oko 300.000 KM.

Starješina jedinice Njegoš Vukadin rekao je Srni da je kamion konstruisan za vožnju po teško prohodnim terenima i da funkcioniše u uslovima ekstremno visoke i niske temperature.

Prema njegovim riječima, vozilo je napravljeno na “ural nekst” šasiji sa tri osovine i “šest puta šest” pogonom, koji pokreće impozantan motor sa više od 300 konjskih snaga.

Nadogradnja posjeduje svu moguću opremu za sve vrste intervencija. Ugrađena je pumpa koja radi na srednjem i visokom pritisku njemačkog proizvođača Jonaštat. Od opreme ima vitlo za brzu navalu /reakciju/, uskočni jastuk za spasavanje ljudi sa visina do 16 metara i mnogo druge opreme neophodne za uspješno gašenje požara i ostalih intervencija – pojasnio je Vukadin.

Vukadin je naglasio da je vozilo nabavljeno prvenstveno za Olimpijski centar “Jahorina“, ali da će se koristiti u svim dijelovima Istočnog Sarajeva, gdje se za takvim vozilom ukaže potreba.

Nabavka vozila je finansirana iz donacije Vatrogasnog saveza Republike Srpske i grada Istočno Sarajevo.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider