I. N. Sarajevo: Uručeni ključevi stanova za šest porodica

Izvor: opstinains.net

Objavio:

trebevic.net

- prije 11 months u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: opstinains.net

Danas je u Istočnom Novom Sarajevo ključeve stanova dobilo šest porodica iz kategorije raseljenih lica i povratnika, koji su izgrađeni kroz Projekat stambenog zbrinjavanja u okviru Regionalnog stambenog programa u BiH, čime je trajno riješeno njihovo stambeno pitanje.

Vršilac dužnosti direktora Sekretarijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske Marko Aćić istakao je da je ukupna vrijednost ove investicije oko 400.000 KM, a šest porodica je u okviru koncepta socijalnog stanovanja dobilo smještaj.

Aćić se zahvalio opštini Istočno Novo Sarajevo koja je obezbijedila zemljište i lokacijske uslove, kao i svim donatorima, prije svega EU. Takođe, je naglasio da će ovaj projekat preći u vlasništvo opštine Istočno Novo Sarajevo.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić zahvalio je šefu Delegacije EU Johanu Zatleru na njegovom prisustvu današnjoj ceremoniji, koja je najbitnija za one koji su dobili ključeve stanova.

Obaveza lokalne zajednice jeste da se bori za socijalnu jednakost i solidarnost među svim ljudima koji žive u njoj – rekao je načelnik Ćosić.

Načelnik Ćosić obećao je da će Opštinska uprava u naredna dva mjeseca asfaltirati pristupni put ovoj novoizgrađenoj stambenoj jedinici.

Šef Delegacije EU Johan Zatler, naglasio je da temelji EU počivaju na dva važna principa, a to su mir i solidarnost, te u skladu sa tim danas su uručeni ključevi za šest porodica u okviru projekta čija je vrijednost više od 60 milona evra.

On je rekao da će do kraja programa biti obezbijeđeno ukupno 3.200 stambenih jedinica za izbjeglice, raseljena lica i povratnike.

Zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Dževad Mahmutović zahvalio je EU i Zatleru koji svojim prisustvom pokazuje koliko su zainteresovani za ovaj Regionalni stambeni program.

Mahmutović je naglasio da je ova zgrada, u koju danas useljava šest porodica, rezultat ušteda koje su ostvarene tokom realizacije ovog projekta.

On je dodao da su od nove godine kroz ovaj stambeni program podijeljeni ključevi za 51 porodicu koja je bila raseljena sve ove godine.

Predstavnik UNHCR-a Lusi Ganje u svom obraćanju je naglasila da je do danas oko 1.500 korisnika i njihovih porodica potpomognuto kroz Regionalni stambeni program.

Đurđa Grahovac, koja je danas trajno riješila svoje stambeno pitanje, zahvalila se Vladi Republike Srpske, načelniku Ljubiši Ćosiću i svim donatorima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider