“Fis trofej Ravna planina” okupio 76 učesnika iz 22 zemlje

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 month u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: palelive.com

Međunarodno takmičenje u alpskom skijanju “Fis trofej Ravna planina” zvanično je danas otvoren u ski-centru “Ravna planina” kod Pala, uz učešće 76 takmičara iz 22 zemlje.
Peti “FIS trofej Ravna planina” organizovan je u alpskoj disciplini slalom, a u okviru njega održava se i Juniorsko prvenstvo BiH.

Takmičenje je otvorio pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Marko Đuran, koji je istakao da je veliko zadovoljstvo prisustvati Fis trci, posebno što su u uslovima pandemije u Republiku Srpsku došli i takmičari sa Filipina.

Mi svi koji se bavimo sportom, institucije i privredni subjekti treba da budemo zahvalni organizatoru, gostima, medijima, a najviše takmičarima što su danas ovdje sa nama na Ravnoj planini. Sport je nakon pojave virusa korona doživio veliki zastoj, ali se počeo buditi – naglasio je Đuran.

On je rekao da je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske već tradicionalno sponzor održavanja Fis trke i izrazio nadu da će to sponzorisanje biti značajnije u narednom periodu, posebno u organizaciji “Evropa kupa”.

Predsjednik Smučarskog kluba “Pale” Igor Šljuka rekao je da je danas drugi dan Fis trke na Ravnoj planini, koja se održava peti put u kontinuitetu, te da su na stazi 76 učesnika iz 22 zemlje.

Iako u teškim kovid uslovima, ljudi su smogli snage, strpljenja i ispunili sve predostrožnosti da bi danas imali veoma uspješno takmičenje, tako da su staze idealno pripremljene – naveo je Šljuka.

Možemo se ponositi da smo u regionu jedini koji smo napravili pet Fis trka na kontinuitetu. Samim zalaganjem i uspješno završenim trkama, ski-centar je ozbiljan kandidat i nosilac `Evropa kupa`. Od 22. do 26. februara očekujemo da se održi `Evropa kup`, što za našu lokalnu zajednicu Pale, za Republiku Srpsku i BiH znači puno – kaže Golijanin.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je lokalna zajednica ponosna na organizaciju Fis trke i da je organizator izvukao maksimum, s obzirom na pandemiju virusa korona.

Ski-centar Ravna planina pokazao je da može organizovati takmičenja i siguran sam da će i tehnički delegat znati da vrednuje njihov trud, tako da će organizacija `Evropa kupa` koja treba da uslijedi poslije bodovanja ove Fis trke biti nesporna – naveo je Jugović i dodao da će takmičari i posjetioci skijaškog centra znati da uživaju u čarolijama zimskog sporta.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je da će u skladu sa svojim nadležnostima i mogućnostima uvijek podržavati ovakve sportske manifestacije.

Organizator Petog “Fis trofej Ravna planina” je Smučarski klub “Pale” u saradnji sa smučarskim savezima BiH i Republike Srpske.

Takmičenje će trajati do sutra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider