Dragičević: Poštujući mjere nadležnih, pčelari obavljaju redovne obaveze

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 months u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Arhiva

Udruženje pčelara “Roj” iz Istočnog Sarajeva ima oko 60 članova, koji i u ovoj vanrednoj situaciji redovno obavljaju sve obaveze i poslove na pčelinjacima jer je u toku sezona radova, rekao je Srni predsjednik udruženja Dragomir Dragičević.

Dragičević je istakao da članovi stariji od 65 godina imaju potvrde da se mogu kretati u krugu svojih pčelinjaka, napominjući da su prošle sedmice podijeljeni paketi sa košnicama za 29 pčelara u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Proljeće je, dolazi behar i pčele su krenule sa radom, ima i novog unosa. Zima je bila blaža, tako da su društva dobro prezimila, nismo imali problema i bili su mali gubici – rekao je Dragičević.

Dragičević je naveo da pčelari sve mjere i propise nadležnih poštuju zbog trenutne epidemiološke situacije, te da za sada sve funkcioniše.

Imajući u vidu da su članovi ovog udruženja pčelari sa područja opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, on je rekao da je među dugoročnijim ciljevima Udruženje pčelara “Roj” unapređenje pčelarske proizvodnje u ovim opštinama, kao i omasovljavanje proizvodnje, ali i poboljšanje životnih uslova pčelara početnika i onih koji imaju manji broj pčelinjih društava.

Dragičević je dodao da očekuje da bi u narednom periodu trebalo da bude podijeljeno 16 paketa za pčelare sa područja Istočne Ilidža.

On očekuje da ne bi trebalo da bude problema ni u narednom periodu kada je riječ o održavanju pčelinjaka, te još jednom apelovao da se pčelari pridržavaju izrečenih mjera kako bi se iz ove situacije izašlo sa što manje posljedica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider