Dragičević: Poštujući mjere nadležnih, pčelari obavljaju redovne obaveze

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Arhiva

Udruženje pčelara “Roj” iz Istočnog Sarajeva ima oko 60 članova, koji i u ovoj vanrednoj situaciji redovno obavljaju sve obaveze i poslove na pčelinjacima jer je u toku sezona radova, rekao je Srni predsjednik udruženja Dragomir Dragičević.

Dragičević je istakao da članovi stariji od 65 godina imaju potvrde da se mogu kretati u krugu svojih pčelinjaka, napominjući da su prošle sedmice podijeljeni paketi sa košnicama za 29 pčelara u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Proljeće je, dolazi behar i pčele su krenule sa radom, ima i novog unosa. Zima je bila blaža, tako da su društva dobro prezimila, nismo imali problema i bili su mali gubici – rekao je Dragičević.

Dragičević je naveo da pčelari sve mjere i propise nadležnih poštuju zbog trenutne epidemiološke situacije, te da za sada sve funkcioniše.

Imajući u vidu da su članovi ovog udruženja pčelari sa područja opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, on je rekao da je među dugoročnijim ciljevima Udruženje pčelara “Roj” unapređenje pčelarske proizvodnje u ovim opštinama, kao i omasovljavanje proizvodnje, ali i poboljšanje životnih uslova pčelara početnika i onih koji imaju manji broj pčelinjih društava.

Dragičević je dodao da očekuje da bi u narednom periodu trebalo da bude podijeljeno 16 paketa za pčelare sa područja Istočne Ilidža.

On očekuje da ne bi trebalo da bude problema ni u narednom periodu kada je riječ o održavanju pčelinjaka, te još jednom apelovao da se pčelari pridržavaju izrečenih mjera kako bi se iz ove situacije izašlo sa što manje posljedica.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider