Dodik: U planu mega projekat – gondola do Pala i Lukavice

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godina u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je sadašnji izgled Јahorine zajednički uspjeh cijele Republike Srpske, jer su u ovu planinsku ljepoticu uložena ogromna sredstava, ali, prije svega, ogromna želja da joj bude vraćen stari sjaj, značaj i ugled.

Političari se uvijek mjere po tome šta ostave iza sebe, a ne šta pričaju da će uraditi. Kada se okrenem sada i pogledam šta smo uradili na Јahorini u posljednjih nekoliko godina vjerovatno ne bi trebalo ništa da govorim, ali otvaranjem ove gondole naši planovi se ne završavaju – rekao je Dodik.

On je naglasio da je velika čast i zadovoljstvo zbog činjenice da je napravljena gondola, ali da se tu neće stati, niti se tu planovi završavaju.

Oni se nastavljaju. Imamo namjeru da u narednom periodu počnemo da gradimo gondolu do Pala i Lukavice. To će biti mega projekat koji ćemo da realizujemo u narednih nekoliko godina i on će značiti novu ponudu i novi sadržaj na ovoj olimpijskoj planini. Zato svi moramo da budemo dio ovog tima koji se zove Јahorina – rekao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH rekao je da je Јahorini potrebno mnogo investitora i novih smještajnih objekata.

Ovdje moramo da uvedemo više reda. Ništa ne može biti rezultat ličnih želja i ambicija. Moramo planirati i raditi zajedno i Vlada je ta koja treba da ima osnovnu funkciju u saradnji sa opštinama na ovom području kako bi ova planinska ljepotica bila od globalnog značaja – istakao je Dodik.

Proglasivši gondolu svečano otvorenom, Dodik je izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta, a posebno ministrima i cijeloj Vladi Republike Srpske bez čijih odluka ne bi bilo moguće sve ovo relizovati.

On je prenio pozdrave i zahvalnost proslavljenog reditelja Emira Kusturice zbog odluke da gondola na Јahorini nosi njegovo ime.

Kusturica je veliki ljubitelj ove planine, skijanja i čovjek koji će veoma brzo doći ovdje ponovo – istakao je Dodik.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2